Вівторок, 20 вересня 2022 11:59

Mercedes-Benz презентував електричний автопоїзд із запасом ходу до 800 км

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на виставці IAA Transportation 2022 у Ганновері дебютував магістральний тягач на електротязі Mercedes-Benz eActros Long Haul.

Машина привертає увагу свіжим дизайном – LED-смужкою між фарами та ефектним забарвленням, яке зокрема заповнює місце відсутньої решітки радіатора.

Це поки що прототип, проте вже цього року його буде випробувано на дорогах загального користування, а 2023-го відбудеться тестування в компаніях Amazon і Rheus. Серійний випуск заплановано на 2024 рік.

Mercedes-Benz eActros Long Haul приводиться в рух двома електромоторами на задньому мосту – з постійною потужністю 400 кВт і піковою - 600 кВт. Живлять їх три блоки літій-залізо-фосфатних акумуляторів (LFP) з високою щільністю енергії та збільшеним ресурсом.

Їхня сумарна ємність становить 600 кВт.год, що дозволяє 44-тонному автопоїзду проїхати без підзарядки до 500 км.

Зарядити батареї від 20 до 80% ємності лише за 30 хвилин допоможе мегаватна зарядка. Спеціальний проект HoLa під егідою VDA передбачає встановлення перших таких станцій на трасі А2 між Берліном та Північним Рейном – Вестфалією.

Mercedes-Benz eActros Long Haul дебютував на IAA Transportation 2022 разом із інноваційним напівпричепом eTrailer, розробленим компаніями Trailer Dynamics та Krone.

Трейлер оснащений електричною віссю та блоком акумуляторів, які допомагають електротягачу. Запас ходу навантаженого автопоїзда збільшується до 800 км.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, eActros Long Haul скоро обіцяють представити і як шасі для встановлення різних кузовних надбудов.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: