Вівторок, 26 жовтня 2021 10:49

Електричний Mercedes-Benz GenH2 Truck виходить на дороги загального користування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, прототип вантажівки на водневих паливних елементах Mercedes-Benz GenH2 Truck отримав схвалення для тестування на дорогах загального користування

Компанія Daimler Truck послідовно реалізує свою технологічну стратегію електрифікації вантажних автомобілів і тепер вийшла на новий етап.

Цього місяця вдосконалений прототип електричної вантажівки на водневих паливних елементах Mercedes-Benz GenH2 Truck отримав схвалення влади Німеччини для використання на дорогах загального користування.

Представлений торік концепт вантажівки Mercedes-Benz GenH2, який у серійній версії повинен мати дальність ходу до 1000 і більше кілометрів без зупинок для дозаправки, вже успішно подолав декілька тисяч кілометрів під час випробувань на полігонах компанії.

Тепер тестування GenH2 поширюється на дороги загального користування, а саме на дорогу B462 біля Раштатта, де в рамках проекту eWayBW будуть електрифіковані перевезення вантажів для перевірки роботи електромобілів від контактної мережі.

Проект також включатиме порівняльні випробування серійного з недавнього часу електромобіля Mercedes-Benz eActros, що працює винятково від акумуляторної батареї, з вантажівками контактної мережі та вантажівками на паливних елементах інших виробників.

Отримавши дозвіл на використання вантажівки Mercedes-Benz GenH2 на дорогах, Daimler Truck досягла важливої ​​віхи на шляху до серійного виробництва. Очікується, що перші серійні вантажівки GenH2 будуть передані покупцям починаючи з 2027 року.

Окрім того, Daimler Truck прагне, щоб до 2039 року всі його нові автомобілі в Європі, Японії та Північній Америці мали тільки нульові викиди вуглецю під час руху («бак- колесо»).

Для досягнення цієї мети Daimler Truck здійснює електрифікацію своїх вантажних автомобілів, реалізуючи подвійну стратегію транспорту з використанням систем приводу з батарейним живленням або воднем.

Таке поєднання технологій дозволяє Daimler Truck пропонувати клієнтам найкращі варіанти транспортних засобів для їх конкретних випадків використання.

У цьому сенсі, там, де потрібна менша вантажопідйомність і чим коротша робоча відстань, тим вища ймовірність використання акумуляторів та експлуатація у місті.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у свою чергу, де важче навантаження та більші відстані, там більша ймовірність застосування водневих паливних елементів.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових автомобілів Mercedes-Benz можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: