Неділя, 27 червня 2021 16:32

Через кілька днів офіційно представлять електричний Mercedes-Benz eActros

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за лічені дні відбудеться світова прем'єра важкої електричної вантажівки eActros від Mercedes-Benz

30 червня відбудеться довгоочікувана світова прем'єра Mercedes-Benz eActros. Серійне виробництво новинки розпочнеться у другій половині 2021 року.

Розробка автомобіля проходила за безпосередньої участі клієнтів Mercedes-Benz Trucks. Це дало змогу від початку врахувати пропозиції та відгуки клієнтів та використати їх задля вдосконалення конструкції автомобіля.

На сьогоднішній день прототипи Mercedes-Benz eActros сукупно відїздили вже понад 500 тисяч кілометрів дорогами загального користування.

«Вперше ми представили концепцію важкого електричної вантажівки ще в 2016 році. Два роки по тому ми піддали наші ретельно допрацьовані прототипи суворому випробуванню у відомих клієнтів. eActros, який ми зараз бачимо, є кінцевим результатом всього того досвіду, який ми придбали на дорогах і випробувальних трасах.

Він є відображенням інноваційної сили нашої марки Mercedes-Benz, коли мова йде про альтернативні системи приводу. Водночас цей автомобіль є результатом нашої тісної та інтенсивної співпраці з нашими клієнтами», - зазначив Андреас фон Вальфельд, керівник відділу продажів і маркетингу Mercedes-Benz Trucks

Впродовж двох етапів клієнтських випробувань, які стартували в 2018 році, майже 20 замовників з Німеччини та інших європейських країн використовували eActros замість звичайних вантажівок в своїх автопарках.

Також перед початком серійного виробництва розробники піддали eActros випробуванням на витривалість, щоб переконатися в його безпеці, продуктивності та довговічності.

Система охолодження вантажу, а також система кондиціонування повітря - обидві з електричним приводом - надійно працювали як за умов екстремальної спеки, так і взимку. Також eActros пройшов зимові випробування, де особлива увага приділялася поведінці акумуляторів та електричної трансмісії в екстремальних погодних умовах.

Як стверджує виробник, ще до завершення випробувань стало зрозуміло, що eActros ні в чому не поступається звичайним дизельним вантажівкам.

Результати тестів продемонстрували, що електровантажівка підходить для повсякденного використання і відповідає експлуатаційним вимогам. За попередніми даними, серійний eActros буде істотно перевершувати прототипи за низкою ключових характеристик, таких як запас ходу, потужність і функції безпеки.

У новій моделі основний акцент робиться на її екологічності. Компанія Daimler Truck AG прагне до 2039 році пропонувати своїм клієнтам тільки нові автомобілі з нейтральним рівнем викидів CO2.

Вже в 2022 році виробник хоче включити в свій портфель серійні автомобілі з акумуляторними системами приводу в основних регіонах продажів - Європа, США і Японія.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, починаючи з 2027 року, компанія доповнить свою лінійку серійними автомобілями з водневим двигуном на паливних елементах. Кінцевою метою є досягнення CO2-нейтрального транспорту до 2050 року.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових вантажних автомобілів Mercedes-Benz можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: