Субота, 19 червня 2021 12:54

Зверніть увагу: німецька поліція штрафує водіїв тюнінгованих вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, почали з’являтися повідомлення про штрафи, якими нагороджують водіїв вантажівок за додаткові ліхтарі, нестандартне освітлення і навіть за встановлення білого керма.

У більшості країн Європи можна зустріти тюнінговані вантажівки із зеленим або синім світлом передніх фар, чи просто додатковим освітленням. Тамтешні правохоронці зазвичай не це не зважають.

Однак в Німеччині дорожня поліція відразу звертає увагу на нестандартні доопрацювання, караючи водіїв штрафами за «недоречні» аксесуари.

При цьому суми штрафів можуть досягати 140 євро та більше. Проте покарати в Німеччині водія вантажівки можуть не лише за нестандартну оптику.

Нещодавно приватний водій Едвін Феннема отримав штраф за те, що встановив біле «ностальгічний» кермо в своєму Volvo. Річ у тім, що німці останнім часом почали посилено перевіряти рульові колеса в кабінах.

Спочатку сума штрафу мала становити 105 євро, тоді її удвічі зменшили. Зрештою, водій не дочекався та поїхав додому, втім, поза сумнівами сплатити штраф йому таки доведеться.

Цікаво, що у даному разі водієві вантажівки можна сказати, ще й пощастило. Адже нині німецька поліція автоматично забороняє рух вантажівок із білим кремом, аж до цілковитого усунення нестандартного елементу управління машиною.

Відбувається це ймовірно тому, що в Німеччині існують суворі правила для всього, що використовується в конструкції автомобіля. Кожен такий аксесуар повинен мати сертифікат TÜV, де підтверджується, що даний вузол або деталь підходить для автомобіля, на який вона встановлена.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ігнорування цієї вимоги може спричинити заборону на подальший рух, а також примусове буксирування автомобіля до найближчої сервісної майстерні, де нестандартні аксесуари замінять на оригінальні. Звісна річ, що обійдеться це вельми недешево.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: