Середа, 09 грудня 2020 16:22

Як працює система зовнішнього огляду MirrorCam в Mercedes Actros

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, переваги нової системи MirrorCam очевидні. Це зниження витрат палива завдяки покращеній аеродинаміці і підвищена безпека завдяки кращому огляду.

Як це працює, що необхідно враховувати, і чи потрібен водіям час, щоб звикнути до цієї системи?

Тепер, завдяки MirrorCam, у водіїв необмежений огляд там, де раніше його загороджували дзеркала заднього виду, закриваючи багато місця праворуч і ліворуч від передніх стійок. Ця перевага відчувається найбільш істотно на перехрестях, при маневруванні і крутих поворотах. Також водієві більше не потрібно виглядати так далеко направо і наліво, щоб побачити ситуацію на дорозі позаду.

В MirrorCam зображення камери, яка встановлюється на даху, повертається всередину повороту так, щоб водієві завжди було видно задній край причепа. По суті, система призначена для стандартних напівпричепів, але поворот зображення можна налаштувати індивідуально.

З сучасними напівпричепами налаштування здійснюється автоматично, коли вони передають тягачу свої геометричні дані. Водій може вручну налаштувати радіус повороту зображення за допомогою кнопок на панелі управління на двері водія.

При цьому покращені аеродинамічні властивості допомагають скоротити витрату пального: завдяки MirrorCam, менший опір повітря може привести до скорочення витрат до 1,5%.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, завдяки тому, що камери встановлені високо на авто, захисним козиркам над об'єктивами камер, особливому покриттю і цифровому методу передачі зображення на дисплей в кабіні, запотівання і бруд практично не впливають на роботу системи. Своєю чергою автоматичний підігрів камер вмикається за температури нижче 15 градусів С.

Віртуальний лінії дистанції, які відображаються на дисплеї системи MirrorCam, допомагають водієві оцінити відстань позаду вантажівки. Три фіксовані лінії відображаються разом з лінією, яку водій перед початком поїздки може налаштувати так, щоб вона в точності збігалася з заднім краєм автомобіля. У поєднанні з інформацією від систем допомоги водієві, яка також виводиться на дисплеї, тепер водій зможе краще оцінити три стандартні ситуації: коли відстань буде достатнім для перестроювання вліво? Яке відстань позаду автомобіля при маневруванні? Коли водій може безпечно вбудуватися назад вправо після обгону?

В сутінках, у системи MirrorCam навіть є перевага. Зображення на дисплеях набагато яскравіше, ніж природне світло. Отже, у водіїв більше інформації про оточення, ніж при використанні дзеркал.

У випадку зі звичайними дзеркалами працює простий закон фізики: «кут падіння дорівнює куту відбиття». Це означає, що завжди, коли водій, сидячи в кабіні, змінює своє положення, змінюється і його поле видимості. У випадку з MirrorCam все відрізняється. Завдяки комбінації камер і екранів, водій завжди бачить одну і ту ж картинку, в якому б положенні він не сидів.

Як передає SpecMachinery.com.ua, при маневруванні назад MirrorCam пропонує два зображення: основний великий дисплей показує місцевість безпосередньо навколо вантажівки, а нижня частина - подальше оточення. Користь такого огляду особливо очевидна при русі назад в повороті. Таким чином, в порівнянні з дзеркалами MirrorCam пропонує більше можливостей для маневрування.

Нагадаємо, що офіційним дилером Mercedes-Benz в Україні є компанія ПрАТ «АТП «Атлант».

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: