Середа, 05 жовтня 2022 12:55

Mercedes-Benz Trucks отримав перші великі замовлення на свій новий електротягач

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Mercedes-Benz Trucks не встиг презентувати на IAA Transportation 2022 прототип магістрального тягача eActros Long Haul, як на нього вже пішли замовлення.

Так, велика німецька логістична компанія Hegelmann Group підписала листа про наміри на придбання 50 машин. Вони будуть поставлені після початку серійного виробництва моделі в 2024 році.

Зазначимо, що аналогічні угоди нещодавно були укладені з такими грандами як Amazon і Rheus.

Перші випробування eActros Long Haul на дорогах загального користування пройдуть вже цього року, а на 2023 заплановано пробну експлуатацію машини серед потенційних клієнтів.

Зазначимо, що eActros Long Haul оснащений трьома блоками літієво-фосфатних батарей (LFP) сумарною ємністю 600 кВт.год. На їх зарядку від 20% до 80% ємності необхідно всього 30 хвилин від мегаватної станції (у Німеччині хочуть розгорнути цілу мережу).

В рух тягач наводить електричний міст eAxle з двома моторами, що розвивають 400 кВт. постійної потужності та 600 кВт. пікової. В результаті завантажений 40-тонний автопоїзд має запас ходу до 500 км.

Зазначимо, що у рамках виставки IAA Transportation 2022 магістральний тягач eActros Long Haul отримав приз за найкращу інновацію серед вантажівок – 2023 Truck Innovation Award.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім сідельного тягача eActros Long Haul у 2024 році також розпочнеться випуск та машини з бортовою платформою.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: