Вівторок, 17 травня 2022 15:45

Передсерійний Mercedes-Benz eEconic проходить фінальні випробування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вже цього місяця відбудеться світова прем'єра повністю електричної вантажівки для муніципального сектора моделі Mercedes-Benz eEconic.

Вона пройде в рамках найбільшої міжнародної виставки у галузі управління водними ресурсами, стічними водами, відходами та сировиною – IFAT-2022, яка відкриється 30 травня у Мюнхені.

А поки що Mercedes-Benz eEconic знаходиться на фінальних випробуваннях, працюючи сміттєвозом на реальних маршрутах Франкфурта-на-Майні – у компанії FES (Frankfurter Entsorgungs-und Service GmbH).

Машина колісної формули 6х2 має допустиму повну масу 27 т. За силовою лінією електровантажівка уніфікована з моделлю eActros, запущеною у серійне виробництво у жовтні 2021 року. eEconic приводить у рух електричний міст із двома вбудованими електромоторами та 2-ступінчастою КП.

Обидва електродвигуни з рідинним охолодженням розвивають постійну потужність 300 кВт, а пікову – 400 кВт. Їх живлять три блоки акумуляторів, кожен із яких має корисну ємність 97 кВт.год.

Заряджати батареї можна на ходу в режимі рекуперації, що дуже актуально для сміттєвозу, що працює в режимі з частими зупинками, а також на стоянці від станції потужністю 160 кВт.

Зазначимо, що eEconic має кабіну з низьким рівнем входу Direct Vision cab, яка покращує оглядовість у міських умовах. А низька, рівна підлога полегшує посадку висадку, у тому числі якщо водієві потрібно вийти або зайти через праві, двостулкові двері.

Спеціальне лобове скло Thermocontrol знижує нагрівання салону у сонячну погоду.

У кабіні встановлена ​​цифрова панель приладів Multimedia Cockpit. У стандартне оснащення входять система допомоги при поворотах S1R, а також система екстреного гальмування п'ятого покоління Active Brake Assist 5.

Що ж до надбудови для збору сміття – Faun Variopress, то вона також повністю електрифікована. Місткість бункера становить 22 м куб.

Нагадаємо, що компанія Daimler Truck поставила за мету до 2039 року пропонувати на ринках Європи, Північної Америки та Японії виключно вуглецево-нешкідливі нові автомобілі. І тому приклад, що вже випускаються з 2018 і 2021 року, автобус Mercedes-Benz eCitaro і вантажівка Mercedes-Benz eActros відповідно.

А цього року до них приєднаються також Fuso eCanter, Mercedes-Benz eEconic та Freightliner Cascadia. Інші моделі перебувають у стадії розробки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, головне завдання полягає в тому, щоб до 2050 перевести всі автомобільні перевезення на транспорт з нульовим шкідливим викидом.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: