П'ятниця, 13 травня 2022 11:33

Mercedes-Benz показав автомобіль для боротьби з лісовими пожежами

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на міжнародній виставці аварійно-рятувальної техніки Rettmobil 2022, яка проходить з 11 до 13 травня в німецькому місті Фульда, підрозділ Mercedes-Benz Special Trucks представляє цікаву машину.

Це пожежна автоцистерна, виконана на шасі всюдихода Unimog U 5023 і призначена для гасіння лісових пожеж. Через глобальну зміну клімату збільшилася кількість лісових загорянь, зокрема і в Німеччині, водночас почастішали і повені. Все це потребує для боротьби з вогнем відповідної техніки.

Представлена автоцистерна TLF 3000 виготовлена відомим австрійським виробником пожежних машин – компанією Rosenbaurer і відповідає стандарту DIN 14530. Вона має досить компактні габарити: довжину 7500 мм, ширину 2500 мм і висоту 3300 мм.

Спецнадбудова виконана з алюмінієвого профілю MT. Безпосередньо в каркас інтегрована поліпропіленова ємність для 3000 л води. З кожного борту є відсік для обладнання.

У кормовій частині розташований насос FPN 10-2000 з номінальною подачею 2000 л/хв при тиску 10 бар, з приводом від двигуна автомобіля. Керування відбувається за допомогою цифрової панелі з 10-дюймовим дисплеєм тачскрін.

На передньому бампері також змонтований лафетний ствол продуктивністю 1500 л/хв. Під днищем і над кабіною встановлено форсунки для створення дрібнодисперсного водяного екрана для захисту від вогню в лісі.

Така система має свій 300-літровий бак. Також на автомобілі є і 150-літровий бак для піноутворювача.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з боків даху змонтовані світлодіодні ліхтарі, що забезпечують кругове освітлення в радіусі 25 м. Також додаткові LED-ліхтарі встановлені спереду і ззаду. На світлодіодній технології також ґрунтується і система візуального аварійного оповіщення Hansch.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: