Четвер, 29 липня 2021 09:45

Mercedes-Benz розпочав випробування електричної вантажівки eEconic

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Mercedes-Benz Trucks рішуче просувається вперед у розробці муніципальної електроприводної вантажівки.

Днями в Німеччині почалися інтенсивні випробування електричного eEconic.

Архітектура електровантажівки, з винесеною вперед і низько посадженою кабіною, багато в чому базується на моделі eActros, презентація якої відбулася в кінці червня. В результаті основні технічні характеристики eEconic в значній мірі ідентичні параметрам eActros.

eEconic з номінальною повною масою транспортного засобу 27 тонн спочатку буде випущений на ринок в якості комунальної вантажівки з колісною формулою 6×2 /NLA. В якості приводу буде використовуватися ведучий міст з двома вбудованими електродвигунами і двошвидкісною коробкою передач.

Номінальна потужність двох моторів становить 330 кВт, а пікове значення досягає 400 кВт. Батарея серійної моделі eEconic буде складатися з трьох блоків з ємністю по 105 кВтг кожен.

Вбудована система рекуперації енергії гальмування допоможе збільшити пробіг електромобіля. З повністю зарядженими АКБ eEconic здатний проїхати близько 100 км.

Як тільки заводські випробування eEconic будуть завершені, інженери перейдуть до наступного етапу - тестів в реальних умовах експлуатації.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, початок серійного виробництва електричного комунального шасі eEconic заплановано на другу половину 2022 року.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових автомобілів Mercedes-Benz можна, завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: