Четвер, 06 червня 2024 12:45

Mercedes-Benz представив «далекобійний» електричний тягач eActros 600

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на виставці Road Transport Expo компанія Mercedes-Benz Trucks презентувала британським клієнтам свою першу електровантажівку для далеких перевезень.

Нагадаємо, що новинку було анонсовано восени минулого року, а серійне виробництво планують налагодити до кінця цього року.

Сідельний тягач eActros 600 спеціально розроблений для перевезення вантажів на великі відстані та має достатню місткість акумулятора, щоб забезпечити запас ходу 500 км при повністю зарядженій батареї.

Завдяки можливості дозаправлення під час передбачених законом перерв у роботі водія це означає, що вантажівка потенційно може проїжджати до 1000 км на день.

Тим часом можливості системи зарядки «Мегават» означають, що акумулятори можуть заряджатися з 20% до 80% приблизно за 30 хвилин.

Представлена ​​на виставці вантажівка є повністю робочим прототипом з правим кермом та новою аеродинамічно оптимізованою кабіною ProCabin

Солідний запас ходу нового електромобіля обумовлений наявністю трьох акумуляторів місткістю понад 600 кВтг (звідси й позначення моделі «600»), а також надзвичайно ефективною трансмісією з двома електродвигунами потужністю до 600 кВт та 4-ступеневою КП.

Представлена ​​на виставці вантажівка є повністю робочим прототипом з правим кермом та новою аеродинамічно оптимізованою кабіною ProCabin.

Mercedes-Benz eActros 600 спеціально розроблений для перевезення вантажів на великі відстані та має достатню місткість акумулятора, щоб забезпечити запас ходу 500 км при повністю зарядженій батареї

Силова установка eActros 600 живиться від трьох літій-залізо-фосфатних акумуляторів місткістю 207 кВтг кожен.

Як і будь-яка вантажівка Mercedes-Benz, вона розрахована на важкий термін експлуатації до 1,2 млн км протягом 10 років – після чого місткість акумуляторів повинна залишатися на рівні не менше 80%.

Можливості системи зарядки «Мегават» означають, що акумулятори можуть заряджатися з 20% до 80% приблизно за 30 хвилин

Автомобіль отримав адаптивний круїз-контроль Predictive Powertrain Control та новітні системи безпеки, включаючи Active Drive Assist та Active Brake Assist, що входять до стандартної комплектації.

За даними виробника, щорічно економія на паливі при пробігу 100 тисяч км складе 80450 євро в порівнянні зі звичайним дизельним Actros.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, серійне виробництво eActros 600 стартує цього року.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: