Середа, 05 червня 2024 09:53

Mercedes-Benz протестував вантажівку із водневим двигуном

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Mercedes-Benz у реальних умовах провела випробування нового прототипу вантажного універсального автомобіля Mercedes-Benz Unimog.

Автомобіль, що тестується, створений на базі допоміжного обладнання Mercedes-Benz Unimog U 430. Він використовує альтернативну водневу технологію.

Модель оснащена спеціально модифікованим двигуном, системами безпеки та моніторингу, а також вимірювальним обладнанням. Сфера застосування може бути різною, включно із галуззю сільського господарства.

При згорянні водню в моторному відсіці утворюється вода і виділяється як пара з вихлопної системи. Колісна база та довжина рами автомобіля розраховані таким чином, щоб можна було встановити бак для водню за кабіною.

Чотири резервуари з тиском 700 бар вміщують загалом близько 14 кг газоподібного водню.

Двигун розвиває потужність близько 290 к.с. і крутний момент до 1000 Нм, силова установка працює помітно тихіше, ніж традиційний дизель.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, виробники зазначають, що зібрані дані під час випробування будуть використані для подальшої розробки автомобіля на водні.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: