П'ятниця, 26 січня 2024 11:34

Швейцарці хочуть придбати 1000 електровантажівок Mercedes-Benz

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, швейцарський виробник будівельних матеріалів має намір купити у Mercedes-Benz одну тисячу електровантажівок.

Швейцарська компанія Holcim та Mercedes-Benz Trucks підписали спільну декларацію про наміри, згідно з якою німецький автовиробник має поставити 1 тис. вантажних автомобілів eActros 600.

Як заявили в Mercedes-Benz Trucks, це замовлення eActros 600 є найбільшим із запланованих на сьогоднішній день і сприяє досягненню цілей сталого розвитку обох компаній.

Швейцарська компанія планує використовувати електровантажівки з причепами-цистернами для перевезення будівельних матеріалів, таких як цемент.

Компанія Mercedes-Benz Trucks представила важкий eActros 600 для регіональної дистрибуції та перевезень на далекі відстані у жовтні 2023 року. Завдяки батареям загальною ємністю понад 600 кВтг він зможе подолати 500 кілометрів на одному заряді.

При цьому компанія уточнила, що пробіг нової електровантажівки на одному заряді був визначений усередині компанії в конкретних умовах випробувань.

Точніше, після попередньої підготовки з використанням сідельного тягача 4x2 повною масою 40 тонн при зовнішній температурі 20°C при перевезеннях на далекі відстані і може відрізнятися від значень, визначених відповідно до Постанови (ЄС) 2017/2400.

На додаток до зарядки CCS потужністю до 400 кВт, eActros 600 згодом також підтримуватиме мегаватну зарядку (MCS). Клієнти зможуть замовити попереднє обладнання для цього від початку продажу.

Як тільки технологія MCS стане доступною та стандартизованою для всіх виробників, її можна буде встановити на ці моделі eActros 600. Батареї можна буде зарядити з 20 до 80% приблизно за 30 хвилин на відповідній зарядній станції потужністю близько одного мегавата.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, початок серійного виробництва тягачів eActros 600 та платформних шасі заплановано на кінець 2024 року.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: