Середа, 11 жовтня 2023 12:01

Mercedes-Benz Trucks відзначає світову прем'єру eActros 600

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Mercedes-Benz Trucks представила серійну версію першої далекомагістральної вантажівки з акумуляторною батареєю eActros 600.

Виробник представив eActros 600 як світову прем'єру міжнародної аудиторії під час заходу, що відбувся на південь від Гамбурга.

Висока ємність акумулятора, що перевищує 600 кіловат-годин (звідси і позначення моделі 600), і нова, особливо ефективна провідна електрична вісь, розроблена власними силами, дозволяють електровантажівці долати запас ходу в 500 кілометрів, без проміжної зарядки.

Таким чином, eActros 600 зможе проїжджати значно більше ніж 1000 кілометрів на день. Крім зарядки CCS потужністю до 400 кВт, eActros 600 пізніше також підтримуватиме мегаватну зарядку (MCS). З початку продажу клієнти можуть замовити для цього попередню установку.

Новинка розрахована на повну масу автопоїзда до 44 тонн, у такий спосіб eActros 600 зі стандартним напівпричепом має корисне навантаження близько 22 тонн.

Візуально електровантажівка відрізняється принципово новим дизайном з чіткими лініями та аеродинамічною формою.

Суть концепції Mercedes-Benz Trucks у галузі акумуляторно-електричних перевезень на далекі відстані полягає в тому, щоб запропонувати клієнтам комплексне рішення, яке складається з транспортних технологій, консалтингу, зарядної інфраструктури та послуг.

Продажі електровантажівки розпочнуться цього року. Початок серійного виробництва запланований на кінець 2024 року. Крім сідельного тягача Mercedes-Benz Trucks також вироблятиме жорсткі варіанти eActros 600, пропонуючи клієнтам додаткові можливості застосування повністю електричного транспорту.

В даний час будується парк приблизно з п'ятдесяти прототипів автомобілів, деякі з яких на наступному етапі також будуть піддані практичним випробуванням з першими клієнтами.

Період часу, протягом якого оператори автопарку можуть досягти паритету витрат, порівнянних з дизельними вантажівками, використовуючи eActros 600 при перевезеннях на далекі відстані, відрізняється від країни до країни, зокрема, залежно від цін на електроенергію та дизельне паливо, а також системи стягування плати за проїзд.

Наприклад, у великих транзитних країнах, таких як Франція та Німеччина, низька ціна на електроенергію та заплановані витрати на вантажівки, засновані на викидах CO2, відповідно, позитивно впливають на експлуатаційні витрати акумуляторних електричних транспортних засобів.

Це означає, що eActros 600 може бути більш прибутковим, ніж дизельна магістральна вантажівка протягом середнього періоду володіння автомобілем близько п'яти років або після пробігу близько 600 000 кілометрів – незважаючи на закупівельну ціну, яка приблизно в 2-2,5 рази вища, ніж у дизельний аналог.

Викиди eActros 600 в атмосферу CO2 багато в чому залежать від виробництва електроенергії, що використовується для водіння.

За нинішнього європейського енергетичного балансу eActros 600 забезпечує економію викидів CO2 приблизно на 40% порівняно з порівнянним дизельним Actros, а при використанні повністю відновлюваних джерел енергії — більш ніж на 80% протягом усього життєвого циклу продукту, що становить десять років.

Це відповідає економії приблизно 370 чи 775 тонн CO2. В результаті eActros 600 може компенсувати підвищений викид CO2 на заводі через використання акумуляторів протягом другого або першого року експлуатації при перевезеннях на далекі відстані.

eActros 600 оснащений трьома акумуляторними блоками, кожен ємністю 207 кВтг (сумарно 621 кВтг). Акумулятори виконані за технологією літій-залізо-фосфатних елементів (LFP) та характеризуються тривалим терміном служби.

Розробники Mercedes-Benz Trucks спроектували eActros 600 так, щоб він відповідав тим же вимогам до довговічності автомобіля та компонентів, що і порівнянна звичайна важка вантажівка Actros для далеких перевезень.

Компанія Mercedes-Benz Trucks розробила нову електричну вісь на 800В з двома електродвигунами та чотириступінчастою коробкою передач спеціально для використання у важких далекомагістральних перевезеннях.

Електродвигуни розвивають постійну потужність 400 кВт, а також пікову потужність 600 кВт та забезпечують потужне прискорення, високий комфорт водіння та високу динаміку руху.

Повна потужність двигуна доступна більшу частину часу практично без переривання моменту, що крутить.

Крім того, при відповідному стилі керування електрична енергія може бути відновлена ​​шляхом рекуперації, яка подається назад в акумулятори eActros 600 і потім знову доступна для системи приводу.

Рекуперація знижує навантаження на гальма eActros 600, що є позитивним побічним ефектом. Залежно від ситуації, водій може вибирати між п'ятьма різними рівнями рекуперації енергії.

Опціонально на сенсорному екрані цифрової кабіни можна активувати керування однією педаллю, тобто уповільнення за допомогою рекуперації зі зменшеним спрацьовуванням механічного гальма.

eActros 600 оснащений перевіреною системою круїз-контролю Predictive Powertrain Control (PPC), яка спеціально налаштована для електроприводу. Упереджувальне керування трансмісією автоматично враховує топографію, курс дороги та дорожні знаки для найефективнішого стилю водіння.

 Інформація про маршрут із навігаційної системи тепер включена для кращого розпізнавання ситуації на дорозі попереду. Це дозволяє водію уникнути непотрібного гальмування, прискорення та перемикання передач, а також максимально ефективно використовувати енергію акумулятора.

Через систему Multimedia Cockpit Interactive 2, встановлену в стандартній комплектації eActros 600, водій постійно отримує інформацію про рівень заряду акумуляторів, запас ходу, що залишився, а також про поточне і середнє енергоспоживання.

Менеджери автопарків можуть використовувати цифрові рішення для ефективного керування автопарком через портал Fleetboard.

Вони з самого початку включатимуть індивідуально розроблену систему управління зарядом, таку як інтелектуальний контроль всіх процесів між eActros 600 і зарядною інфраструктурою, а також журнал з детальною інформацією про час водіння, стоянки та зарядки, а також дані про споживання.

Також буде картографічний інструмент, який в режимі реального часу покаже, де зараз знаходиться автомобіль, чи їде він, стоїть на місці або заряджається, а також наскільки високий рівень заряду акумулятора.

Новий дизайн кабіни eActros 600 відрізняється особливо ефективною аеродинамікою.

Це досягається за рахунок великого, повністю закритого та закругленого переднього капота, оптимізованого бампера, включаючи обшивку днища, аеродинамічно покращеного доступу для водія та подовжених кінцевих закрилків, виконаних у вигляді вітрил.

Аеродинамічні покращення кабіни доповнюють дефлектори повітря на передніх стійках, додатковий спойлер на даху та герметичний моторний відсік.

Крім цього, кабіна оснащена алюмінієвими підніжками, новою концепцією фар з матричними світлодіодними елементами та світлодіодною смугою освітлення. Mercedes-Benz Trucks продає цю кабіну під назвою ProCabin.

Компанія Mercedes-Benz Trucks розробила для eActros 600 два механізми відбору потужності, який дозволяє, наприклад, керувати гідравлічним або механічним робочим обладнанням, таким як самоскидні, зсувні підлоги або напівпричепи-цистерни.

Іншим рішенням є електричний відбір потужності постійного чи змінного струму. В останньому випадку інвертор перетворює постійний струм із високовольтної мережі на змінний.

Це означає, що можна використовувати, наприклад, рішення для кузовів-рефрижераторів або напівпричепів-рефрижераторів. Залежно від версії різні варіанти коробок відбору потужності охоплюють діапазон потужності від 22 до 90 кВт, забезпечуючи тим самим усі поширені застосування в міжміських і розвізних перевезеннях.

eActros 600 дуже тихий на дорозі, що корисно як для водія, так і навколишнього середовища.

Щоб, наприклад, уразливі учасники дорожнього руху, такі як пішоходи або велосипедисти, могли помітити електровантажівку у своєму оточенні, вона оснащена зовнішньою системою акустичного оповіщення транспортних засобів (AVAS) відповідно до вимог законодавства.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, залежно від умов руху відтворюються звуки під час руху вперед або назад. Крім того, звук змінюється в залежності від швидкості автомобіля та положення педалі акселератора, що забезпечує гарне акустичне сприйняття в умовах міського руху.

Футуристичний звуковий спектр AVAS в eActros 600 розроблений з урахуванням зовнішнього вигляду важкого автомобіля та сприяє кращій впізнаваності у міському потоці.

Для eActros 600 доступний Mercedes-Benz Complete, найбільш повний план обслуговування портфоліо виробника. Він завжди включає повністю автоматизовану систему теледіагностики Mercedes-Benz Uptime.

, eActros 600 буде вироблятися на існуючій складальній лінії найбільшого заводу зі збирання вантажних автомобілів Mercedes-Benz Trucks у Верте-на-Рейні – паралельно та гнучко поряд з вантажівками, які, як і раніше, будуть оснащуватися дизельним приводом.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: