Понеділок, 30 січня 2023 12:51

Daimler Truck допрацьовує надпотужну водневу вантажівку із запасом ходу до 1000 км

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Daimler Truck North America запрошує дослідників для роботи над надпотужною вантажівкою на паливних елементах для регіональних та далеких перевезень.

Модель повинна мати дальність 600 миль, що еквівалентно приблизно 965 кілометрам.

Транспортний засіб, який буде розроблений у рамках проєкту Daimler, повинен забезпечувати цей діапазон без шкоди для корисного навантаження завдяки новій силовій електроніці, двигунам та інструментам керування енергоспоживанням.

Команда проекту також прагне збільшити термін служби паливних елементів до 25 000 годин. Подальші технічні уточнення наразі невідомі.

Згідно з заявою Університету штату Орегон, який бере участь в проекті, початкові етапи включатимуть технологічне моделювання, етап аналізу, вибір концепції та проєктування. На пізніших етапах буде побудована і випробувана в дорожніх умовах відповідна вантажівка H2.

Партнери не надають конкретних термінів. Орегонський університет хоче зробити свій внесок у успіх проєкту, у тому числі своїми експертами в галузі електроприводів та штучного інтелекту.

Міністерство енергетики США (DoE) вже пообіцяло Daimler Truck North America, штаб-квартира якого знаходиться в Портленді, грант у розмірі 25,8 млн доларів на проєкт у 2021 році в рамках програми SuperTruck 3.

Це частина пакету в розмірі 199 мільйонів доларів США для фінансування 25 проєктів, спрямованих на створення більш чистих автомобілів та вантажівок на дорогах Америки та покращення інфраструктури зарядки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Daimler Truck вже брав участь у попередніх програмах SuperTruck 2 та SuperTruck 1.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: