Середа, 26 жовтня 2022 09:52

Mercedes-Benz у Мюнхені представив свої нові вантажівки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зокрема, на будівельній виставці Bauma 2022, Mercedes-Benz Trucks презентує свій перший, повністю електричний бетонозмішувач – Prototype Battery Electric Arocs.

Машина побудована спільно з компаніями Paul, яка встановила, зокрема, 800-вольтну бортову електросистему, а також Liebherr, що надала безпосередньо міксерне обладнання.

Arocs рухається електромотором потужністю 300 кВт (пікова – 400 кВт), який живиться від шести або семи блоків батарей, ємністю по 60 кВт.год кожна. Запас ходу сягає 200 км. Дрібносерійне виробництво машини заплановане на кінець 2023 року.

Також на Bauma 2022 вперше засвітився і дальнобійний електричний тягач Mercedes-Benz eActros LongHaul, оснащений електричною коробкою передач відбору потужності (58 кВт, 300 Нм) для роботи з напівпричепом самоскидним.

Нагадаємо, що випробування eActros LongHaul на дорогах загального користування стартують уже цього року, а серію модель обіцяють запустити в 2024 році.

Що ж до дизельних моделей, то на виставці в Мюнхені Mercedes-Benz Trucks показує сідельний тягач у розкішному виконанні Actros L Edition 3. Машина крім багатої зовнішньої та внутрішньої обробки укомплектована турбодизелем OM471 третього покоління, який став ще економічнішим.

З ним працює в парі нова автоматична коробка PowerShift Advanced. що забезпечує більш швидке та плавне перемикання. З квітня 2023 року ця трансмісія буде доступна і з іншими двигунами – OM470 та OM473.

На Actros також застосовується система камер Mirror Cam другого покоління, яка встановлюється замість звичних дзеркал.

А ось для моделі Arocs презентовано новий, 10-тонний передній міст. На машину як опцію можна встановити і повністю світлодіодні фари. так само як і на Actros.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для своїх моделей компанія пропонує також гідравлічний передній міст, що підключається, а також зчеплення з турборетардером для роботи з надважкими вантажами.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: