Середа, 10 січня 2024 10:26

Сезонне обслуговування спецтехніки

Для збереження ресурсу будівельної та кар’єрної спеціальної техніки необхідно використовувати не лише високоякісні мастильні матеріали, а й проводити періодичні технічні інспекції та вчасне сервісне обслуговування.

Мастильні матеріали та технічні рідини виробництва Opet Fuchs Madeni Yağ San. Tic. A.Ş. не тільки відповідають найвищим вимогам щодо технічного обслуговування різноманітних транспортних засобів, у першу чергу є продуктами першого заповнення в тому числі для позашляхової спеціальної техніки. Також декілька всесвітньовідомих марок завдячують Opet випуском оригінальних олив та антифризу. Багатий досвід використання продуктів Opet Lubricants у широкому колі спецтехніки, зокрема в Україні, дозволяє поділитися наступними рекомендаціями щодо сезонного обслуговування.

Утримання в міжсезонний період будівельно-кар’єрних машин та механізмів потребує особливої уваги. Варто взяти на контроль не лише мастильні матеріали, як от оливу двигуна та гідротрансмісії, а також перевірити стан антифризу. Впевнену експлуатацію та надійне зберігання потужних дизельних двигунів спецтехніки забезпечують високоефективні всесезонні моторні оливи серій Fullpro HT та Fullmaster.

Широкий асортимент олив Opet призначений для двигунів навантажувачів, самоскидів, екскаваторів, катків, автомобільних шасі та інших машин різних марок та поколінь, про що детальніше йшлося у цій статті. Варто додати, що заміна моторної оливи перед зимовим періодом нейтралізує корозійні процеси при тривалому простої, видаляє вуглецеві відкладення та водоемульсійні забруднення і попереджує промивання системи мащення у подальшому.

Нюанси експлуатації під час холодів можуть виникати у силових трансмісіях та гідросистемах спецтехніки за використання невідповідних мастильних матеріалів або несвоєчасній заміні, особливо під час початку роботи. Із зниженням температури оточуючого середовища рекомендовано замінити сезонну оливу на Fullgear CT 10W зимового класу при роботі у відповідну пору року. Міжсезонне техобслуговування допомагає попередити корозійне зношування при зберіганні техніки та запобігти пошкодженню гідронасосів і інших дороговартісних компонентів під час роботи. Видалення водного конденсату і супутніх забруднень сприяє уникненню більш серйозних руйнувань.

Напередодні зимового сезону доцільно та легше замінити оливу в першу чергу гідростатичної трансмісії та гідравлічної системи. Серія трансмісійних олив конвеєрного заповнення Opet Fullgear для спецтехніки представляє собою універсальні продукти широкого застосування з відмінними експлуатаційними властивостями. Висококласні гідравлічні рідини Dura T промислового типу сприяють легкій та стабільній роботі гідросистем за широких температурних діапазонів.

Достовірно оцінити технічний стан силових вузлів спецтехніки дозволяє безкоштовний сервіс Fullcheck LAB. Аналіз зразку мастильного матеріалу допомагає виконати не лише міжсезонну діагностику двигуна чи трансмісії або гідросистеми, а також моніторити у динаміці ступінь справності та належність роботи оливи за інтенсивної експлуатації чи тривалих робіт механізмів і машин.

У поєднанні зі спеціалізованими продуктами виробництва Opet Fuchs Madeni Yağ San. Tic. A.Ş. офіційне представництво «Фукс Мастила Україна» пропонує деталізовані карти мащення для сервісного обслуговування техніки, які можуть містити важливі зауваження із зазначенням рекомендованих інтервалів сервісного обслуговування та урахуванням умов експлуатації.

Також на зазначених потужностях випускаються сервісні засоби торгової марки ROM, які призначені як для спеціалізованого очищення паливних систем і різноманітних металевих поверхонь та полегшення пуску і роботи, а також «консервації» техніки.

За більш детальною інформацією долучайтеся до спільнот у Facebook та Viber, звертайтеся до представників Opet по всій території України та\або обирайте необхідні продукти на маркетплейсі buy.opet.ua

 

Про компанію-виробника:

Opet Fuchs Madeni Yağ A.Ş. – одна з найбільших промислових компаній Туреччини. Виробляє та реалізує автомобільні та промислові мастильні матеріали, засоби з догляду за автомобілями, а також надає післяпродажні послуги. Виробничі потужності обсягом 60 000 тон готової продукції в рік розташовані в індустріальному регіоні İzmir, м. Aliağa.

Система менеджменту Компанії та її виробничих активів відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 14064, ISO 16949, OHSAS 18001, TSE EN ISO/IEC 17025.

Компанія постійно співпрацює з багатьма виробниками техніки, серед яких Ford, Turk Traktor, Renault, MAN та багато інших, з метою вдосконалення рецептур мастильних матеріалів. Кваліфікований персонал сучасної власної лабораторії, оснащеної всім необхідним обладнанням та акредитованої Турецькою Акредитаційною Агенцію TÜRKAK за стандартом TS EN ISO/IEC 17025, проводить більше 300 тис. тестів на рік, які включають вхідний контроль якості сировини, контроль якості готової продукції, тестування упаковки, науково-дослідницькі роботи по створенню нових рецептур та аналіз відпрацьованих олив в межах сервісу Fullcheck LAB.

Мастильні матеріали виробництва Компанії є продукцією первинної заливки в техніку Ford Trucks, Fiat, Case, New Holland, Otokar та мають допуски провідних виробників техніки: MAN, Volvo, Volkswagen, Mercedes-Benz, Ford, Renault, BMW і т. д.

В Україну мастильні матеріали поставляються напряму з заводу на центральний склад в Києві і далі на склади офіційних дистриб’юторів, тим самим гарантується збереження якості продукції на всіх етапах постачання до кінцевого споживача.

Лінійка продукції Opet містить у собі широкий асортимент моторних та трансмісійних олив, антифризу, консистентних мастил, гальмівних та гідравлічних рідини для обслуговування вантажних та легкових автомобілів, сільськогосподарської та будівельної техніки, мотоциклів та водяного транспорту. Це дозволяє повністю задовольнити потреби приватних та корпоративних споживачів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: