Середа, 03 січня 2024 09:52

В Україні для пікапів військових тестують «беззупинні колеса»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Україні випробовують технологію спеціальних вставок, які дозволять пікапам військових рухатись навіть з пошкодженими колесами.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, що «беззупинні колеса» тестують для бойових пікапів з Brave1.

Технологія RunFlat – це спеціальні вставки в автомобільні шини, які дають змогу машині їхати навіть на пробитих чи пошкоджених колесах.

Це особливо актуально під час евакуації поранених, виконання бойового завдання або доставки провізії Силам оборони.

Військовим не потрібно зупинятися та наражати себе на небезпеку – вони зможуть продовжити рух до безпечного місця.

«Українські вставки RunFlat не поступаються світовим моделям та вироблені з матеріалів, що не схильні до передчасного руйнування», – розповів Михайло Федоров.

Зараз команда розробників планує запустити масове виробництво, а також розширити модельний ряд на великі броньовані машини.

Технологія виготовляється з поліуретану. RunFlat вставляють у середину колеса, за рахунок цього пошкоджена шина лягає на вставку.

Раніше розробники розповіли Мілітарному, що планують оснащувати цією технологією 200-300 машин.

Кластер Brave1 дозволяє українським розробникам займатися оборонними технологіями з меншими фінансовими вкладеннями зі своєї сторони.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, команда та профільні експерти кластера надають розробникам фінансову, інформаційну та організаційну підтримку заради технологічної переваги над ворогом та нашої перемоги.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: