Вівторок, 12 листопада 2019 12:26

Cummins представив інноваційну вантажівку – два в одному

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, світовий лідер з виробництва дизельних двигунів презентував у США водневий тягач.

В рамках північноамериканської виставці комерційних автомобілів (NACV), що відбулася минулого тижня в Атланті, Cummins Inc. представив свою інноваційну надпотужну вантажівку з паливним елементом і батареєю електроживлення.

Демонстраційний електротрак Cummins відображає стратегію компанії, яка полягає в наданні клієнтам Cummins широкого спектру варіантів живлення для силових установок, від дизельного пального і природного газу, гібридів, до акумуляторних електричних і водневих паливних елементів.

«У довгостроковій перспективі клієнти, яких ми обслуговуємо, ймовірно, будуть мати потребу в більш ніж одному типі живлення, в залежності від їх конкретних ринків, додатків і варіантів використання. Ми налаштовані допомогти нашим клієнтам вибрати правильне рішення для вирішення їх потреб. Наша глибока технологічна експертиза та глобальна мережа обслуговування і підтримки означають, що ми в змозі допомогти їм перейти від однієї технології до іншої у найбільш зручний час для їх бізнесу», – сказав Тед Евальд, віце-президент з корпоративної стратегії і лідер електрифікованого енергетичного бізнесу Cummins.

Представлений 40-тонний сідельний тягач Cummins 6x4 з нульовим рівнем викидів є демонстрацією технологій, які підходять для багатьох професійних застосувань, включаючи регіональні, міські, портові та контейнерні перевезення.

Концептуальна вантажівка була спроектована та побудована в центрі Cummins в Колумбусі (штат Індіана, США). Тягач Cummins оснащений паливним елементом з протонообмінною мембраною (PEM) від компанії Hydrogenics, що недавно примкнула до Cummins. У базовому оснащенні вантажівка комплектується базовим паливним елементом потужністю 90 кВт з можливістю масштабування до 180 кВт з кроком 30 кВт або 45 кВт, а також має літій-іонну батарею потужністю 100 кВт*год.

Відстань між заправками вантажівки становить від 241 до 402 км, однак цей діапазон може бути розширений за рахунок встановлення додаткових резервуарів з воднем, шляхом збільшення тиску в резервуарі або установки додаткових паливних елементів.

Більшість найважливіших компонентів трансмісії, таких як паливний елемент PEM, системний контролер, органи управління трансмісією, джгути проводів та розподільні коробки, є власними рішеннями Cummins.

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: