Субота, 24 жовтня 2020 20:45

Amazon представила власний розвізний фургон

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинку створювали спільно зі стартапом Rivian.

Американська корпорація Amazon опублікувала відео, в якому розсекретила електричний фургон, створений спільно зі стартапом Rivian. Фургон під назвою Vivian побудований в рамках виконання «Кліматичної обіцянки», даної Amazon. Її суть полягає в тому, що до 2040 року корпорація повністю перебудує свій бізнес і відмовиться від використання викопних вуглеводнів, спалювання яких призводить до збільшення частки парникового вуглекислого газу в атмосфері.

У корпоративному парку Amazon вже є кілька сотень електромобілів. Компанія сподівається довести їх число до 10 тисяч до 2022 року і до 100 тисяч до 2030 року. Контракт з Rivian передбачає якраз поставку 100 тисяч фургонів, однак Amazon має намір закуповувати електричні транспортні засоби також у інших концернів.

Самому стартапу Rivian угода вже принесла 700 мільйонів доларів у вигляді інвестицій в обмін на частку в компанії. Вартість контракту на поставку фургонів оцінюється в 4 мільярди доларів.

Технічні характеристики фургона тримаються в секреті. Цього разу конструктори зосередили увагу на безпеці машини, яка складається з посиленої кабіни водія та активних помічників, що нагадують автопілот третього рівня. Крім того, машину намагаються зробити зручною: кабіну по простору порівнюють з танцполом, а на допомогу водієві завжди готова прийти фірмова голосова система управління Amazon Alexa.

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: