Неділя, 25 липня 2021 11:56

ЗСУ отримають партію БМ-21 «Град» на шасі КрАЗ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, мова йде про певну кількість машин зі 122-мм РСЗВ, які були змонтовані на шасі «АвтоКрАЗ» у попередні роки.

Міністерство оборони України повідомило, що станом на сьогодні дві одиниці РСЗВ БМ-21 «Град» на автомобільному базовому шасі КрАЗ-63221 та КрАЗ-6322 успішно пройшли всі етапи випробувань. Про це повідомляє armyinform.com.ua.

Проведення цих випробувань було ініційоване з метою доукомплектування реактивних дивізіонів бойових бригад Збройних сил України.

Надалі ці машини мають отримати допуск до експлуатації у ЗСУ та разом з іншими зразками, які наразі перебувають на зберіганні та мають бути доопрацьовані, будуть поставлені на озброєння. При цьому про кількість таких машин не повідомляється.

Відомо, що на шасі КрАЗ-63221 базується нова українська реактивна система залпового вогню калібру 122 мм БМ-21У «Верба». А ось з варіантом РСЗВ с базою на «класичному» КрАЗ-6322 не все зрозуміло.

Можливо, мова йде про заряджальні машини до комплексу «Верба» (вони мають саме таке «просте» шасі й входять до складу комплексу), або про комплекси «Бастіон-1» та «Бастіон-2», певна кількість яких (принаймні 6 одиниць) були виготовлені. починаючи з 2009 року.

Нагадаємо, у травні ц.р. ПрАТ «АвтоКрАЗ» з візитом відвідали Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та Міністр оборони України Андрій Таран. Під час огляду підприємства були обговорені й питання щодо можливостей виходу із кризи вітчизняного автовиробника.

Через деякий час (наприкінці травня ц.р.) очільник Мінстратегпрому повідомив, що питання з відновленням нормальної роботи підприємства має бути вирішене в наступному році.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, після завершення процесів пов’язаних з процедурою банкрутства та відновлення виробництва, «АвтоКрАЗ» можливо знову буде залучений до виконання держоборонзамовлення.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: