П'ятниця, 21 липня 2023 12:29

ЗСУ отримали унікальний КрАЗ із Фінляндії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на автодромі «Чайка» відбулася передача бійцям ППО ЗСУ незвичайного армійського всюдихода КрАЗ.

Ця машина КрАЗ-255Б була випущена ще в 1973 році і прослужила вірою та правдою у збройних силах Фінляндії. Так ось через 50 років автомобіль повернувся на батьківщину, причому своїм ходом.

Машину пригнали Роман Пастушенко зі своїм сином. Вони організували благодійний фонд Говерла Нордік, який сьогодні активно допомагає нашим захисникам на передовій.

Ще минулого року вони вже доставили в Україну з Фінляндії в такий же спосіб два аналогічні КрАЗ-255Б. Ці машини сьогодні знаходяться у процесі забудови спеціальних кузовів - житлових модулів для наших бійців із протиповітряної оборони.

Усі ці КрАЗи названо на честь загиблих українських захисників. Так, переданий сьогодні бортовий 255-й несе на кабіні ім’я Михайла Кравченка, а дві інші машини - імена Дмитра Доманова та Олександра Чуйко.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, до речі, Роман Пастушенко пригнав із Фінляндії ще й інші армійські всюдиходи. Один із них - ЗІЛ-131 вже переданий ЗСУ, а інший - ГАЗ-66 - віддають буквально завтра.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: