Понеділок, 17 жовтня 2022 11:55

Для ЗСУ закупили всюдиходи КрАЗ з Фінляндії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, сьогодні ЗСУ гостро потребує великовантажних автомобілів, які можна використовувати для перевезення артилерійських установок, боєприпасів і, звичайно ж, особового складу.

З-за кордону в останні місяці до нас надходять найрізноманітніші машини. Однак, що може бути витривалішим від нашого вітчизняного всюдиходу КрАЗ? Ось тому днями у Фінляндії були закуплені два КрАЗ-255Б (6х6), які до цього служили в місцевій армії як машини ПМП (понтонно-мостового парку).

Один з цих автомобілів вже відправився в Україну своїм ходом. Машині належить подолати понад 1500 км, повідомляє на своїй сторінці в Фейсбук ініціатор даного проекту Роман Пастушенко. Машини, ясна річ, вже без понтонів.

Тому сьогодні стоїть завдання роздобути десь відповідний кузов - фургон або бортову платформу довжиною 4700 - 5000 мм.

Зазначимо, що КрАЗ-255Б (6х6) відзначає цього року 55-річчя. Цей всюдихід випускався на Кременчуцькому автозаводі з 1967 по 1993 рік. Всього виготовили 160 732 автомобіля.

Машина, прозвана в народі за свої широкі шини «лаптієм», стала символом витривалості і невибагливості.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, військові її дуже полюбили і використовували в різних цілях, в тому числі і в інженерних військах.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: