П'ятниця, 04 серпня 2023 09:37

«Повернись живим» придбав бронемашину та спецтехніку для Сил оборони

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Фонд «Повернись живим» придбав бронемашину Spartan та паливозаправник для механізованої бригади, що воює на Харківщині.

«Цей підрозділ Сил оборони України — один із тих, що боронить від росіян Харківщину. І тепер йому в цьому допомагає спеціалізована техніка: броньований автомобіль KRAZ Spartan та паливозаправник українського виробництва», – повідомили у фонді.

Загальна сума обох придбаних машин для новоствореної механізованої бригади становить 15 130 000 гривень. З них 10 230 000 гривень – вартість бронемашини, а 4 900 000 гривень – паливозаправника.

Обидві машини виготовлені Кременчуцьким автомобільним заводом ще до початку російського вторгнення, тому фонд викупив їх із запасів.

КрАЗ виготовляє автомобілі Spartan із 2014 року на шасі позашляховика Ford F550 за ліцензією канадської компанії Streit Group.

Машина оснащена броньованим корпусом, куленепробивними вікнами та мінозахищеним дном. Машини відповідає стандарту CEN Level BR6, котрий передбачає захист від обстрілу патронами калібру 7,62х51 НАТО із 30 метрів.

Також відомий випадок наїзду автомобіля на протитанкову міну: весь екіпаж вижив та залишився неушкодженим.

Придбана фондом машина оснащена захищеною туреллю для великокаліберного кулемету або автоматичного гранатомету.

Spartan важить 9 тонн і здатен розвивати швидкість до 110 км/год. Він розрахований для перевезення двох членів екіпажу й шести пасажирів.

Нагадаємо, у березні минулого року підприємство «АвтоКрАЗ» безплатно передало Збройним Силам України броньовані машини.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, генеральний директор підприємства «АвтоКрАз» Роман Черняк повідомив, що в армію передали військові броньовані автівки Spartan і «Шрек», загальною вартістю близько 1 млн доларів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: