Четвер, 22 липня 2021 09:41

Завод імені Малишева представить двигун для турецького танка Altay

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, презентація прототипу двигуна для перспективного основного бойового танку Туреччини запланована на серпень 2021 року на IDEF-2021

Український варіант дизельного танкового двигуна для перспективного турецького танка Altay керівництво ДП «Завод імені В. О. Малишева» планує продемонструвати на оборонній виставці в Туреччині IDEF-2021.

Про це повідомив гендиректор держпідприємства Василь Крилас.

«В нас є прототип цього двигуна. В серпні буде виставка в Туреччині, ми маємо туди поїхати й продемонструвати. Я знаю, що вони й самі працюють, у них є свої напрацювання. Але я хочу сказати, що від напрацювання і до серійного випуску таких двигунів дуже багато часу може пройти», - сказав Василь Крилас.

Варто відзначити, що перші прототипи танка Altay, які розроблені ще у 2018 році, були вкомплектовані німецьким двигуном MTU Friedrichshafen GmbH потужністю 1500 к.с. Однак через ембарго Німеччини подальші постачання наразі стали неможливі.

Також варто додати, що це не єдині плани керівництва заводу, пов’язані з експортом двигунів для танків. Так, «Завод ім. Малишева» чекає на замовлення Ісламською Республікою Пакистан 52 нових двигунів для власного ОБТ Al-Khalid.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, державна компанія «Укрспецекспорт» у цьому році планує підписати контракти по бронетанковому напрямку загалом на $140 млн, передають у виданні «Укрінформ».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: