Вівторок, 20 квітня 2021 16:11

ЗСУ отримали унікальний контрбатарейний радар на базі КрАЗ

ЗСУ отримали унікальний контрбатарейний радар на базі КрАЗ https://armyinform.com.ua

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українська армія отримала вітчизняний радіолокаційний комплекс артилерійської розвідки 1Л220УК «Зоопарк-3», потужніший за іноземні зразки, які військові отримали від партнерів.

Український радіолокаційний комплекс здатний наводити артилерію під час контрбатарейної боротьби або просто корегувати вогонь артилеристів.

1Л220УК складається з двох транспортних одиниць: антено-апаратна машина та машина управління з робочими місцями для персоналу. При цьому сам радар виконаний на базі напівпричепа й тягача 6х6 «КрАЗ».

Вітчизняна станція більш автоматизована, вона перевищує наявні іноземні РЛС за дальністю розвідки, це дозволить використовувати її не на лінії зіткнення, а в тилу.

Ще однією особливістю комплексу є те, що машина управління може перебувати на значній відстані від самої РЛС, що збільшує живучість особового складу, який працює на станції.

Як розповів головний конструктор контрбатарейних і багатофункціональних радарів КП НВК «Іскра» Олексій Залевський, розробка цього зразка РЛК розпочалася у 2016 році. У 2019-му були проведені успішні державні випробування. І комплекс був прийнятий на озброєння Збройних Сил України.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, комплекс артрозвідки дає змогу визначати координати стріляючих позицій мінометів, артилерії, координати точок старту ракетних комплексів залпового вогню та оперативно-тактичних ракет. Наразі провадяться роботи із глибшого освоєння 1Л220УК «Зоопарк-3» у військах.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: