Понеділок, 10 червня 2024 13:46

Як правильно провадити технічний догляд за екскаватором

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вітчизняна компанія ETS GROUP запропонувала власні рекомендації щодо підтримання працездатності екскаваторної техніки.

Регулярне обслуговування допомагає подовжити час експлуатації спеціальної будівельної техніки, підтримати на високому рівні її працездатність, помітити й усунути поломки легше, якщо дотримуватися простих рекомендацій виробника.

Потрібно знати, як навчитися керувати екскаватором і методи копання, з якої сталі роблять ківш і гусениці екскаватора та метод їхнього зварювання, яке мастило заливати в гідравліку екскаватора.

Часта перевірка ключових систем техніки запобіжить несподіваній поломці, що полегшить обслуговування. Спочатку слід перевірити стан елементів, що знаходяться під капотом. Особливу увагу потрібно звернути на:

стан фільтрів;

надійність ременів безпеки;

чи працездатні прилади охолодження і впуску в двигун повітря;

цілісність шин і рівень тиску в них;

справність світлових індикаторів і гальма;

рівень мастила та рідини для охолодження.

У разі поломки для ремонту або заміни важливо використовувати оригінальні запчастини, що пройшли тестування. Вони забезпечать машині безперебійну роботу. Радимо дотримуватися рекомендацій виробника щодо того, як змастити катки на екскаваторі.

Головну увагу варто приділити навісному обладнанню: оглянути циліндри і шланги гідравліки на предмет змін і зносу. Інформація з керівництва з експлуатації підкаже терміни заміни запчастин.

Як перевірити рівень гідравліки на екскаваторі?

Гідравлічна система передає на виконавчі механізми спецтехніки механічну енергію двигуна. Тим самим забезпечуючи нормальну працездатність усіх систем спеціальної будівельної техніки.

Перед тим як перевірити рівень гідравліки на екскаваторі, важливо машину поставити на рівній місцевості, стрілу з ковшем опустити, двигун заглушити, тиск скинути і дочекатися, поки всі елементи гідравліки охолонуть.

Перевірку варто почати з визначення рівня масла, чи досягає рідина рекомендованої позначки. За необхідності її потрібно долити, але не перестаратися. Важливо звернути увагу на запах і колір масла. У ньому не повинно бути осаду, каламутності, дивних запахів.

Відмінна продуктивність всього механізму і термін його служби залежить від того, яке масло заливається в поворотний редуктор екскаватора. Хорошої якості масло гладеньке, не має вкраплень.

Як розрахувати витрату палива на екскаваторі?

Правильний підрахунок витраченого пального в спеціальній техніці дасть змогу зрозуміти, коли необхідно міняти масло. Для розрахунку знадобиться отримати дані:

питома практична витрата палива;

потужність двигуна;

витрата пального за одну годину.

Для отримання даних про годинне витрачання оливи, яке заведено виражати в літрах, знадобиться перемножити питому витрату пального з потужністю мотора на коефіцієнт використання двигуна.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, отриману одиницю поділити на 1000 і помножити на щільність використовуваного дизельного пального.

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: