Четвер, 17 жовтня 2019 14:26

Нові спецмашини на базі КрАЗ допоможуть утримувати дороги в належному стані

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, автопарк регіональних підрозділів Укравтодору поповнили нові КДМ.

Представники ДП «Київський облавтодор» ДАК «Автомобільні дороги України» отримали на підприємстві чергову партію комбінованих дорожніх машин (КДМ) на базі самоскида КрАЗ-65055 із відвалом та солерозкидальним обладнанням точного дозування фірми «SHMIDT», повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі автовиробника. Автотехніка призначена для цілорічного утримання магістральних та міських автодоріг із асфальто- та цементобетонним покриттям.

Невеликі її партії з 5-6 одиниць вже направлено у регіональні філії Укравтодору, зокрема у Рівне, Одесу та Херсон. Нові машини будуть використовуватися взимку для посипки фрикційними матеріалами (солерозкидальне обладнання працює на трьох компонентах, можливе і застосування соляної ропи, що економічно вигідно), а в теплий період — як самоскиди для перевезення сипучих вантажів різних видів.

Перед підписання Акту прийому-передачі механіки та водії Київського облавтодору здійснили техогляд автотехніки, перевірку функціонування всіх її робочих систем та навісного обладнання, укомплектованість. Заступник начальника з транспорту А. Переходченко зазначив, що найголовніша перевірка для КДМ настане взимку, під час виконання запланованих робіт, а на сьогодні можна зробити висновок про відповідність техніки заявленим робочим параметрам. Механік В. Матвійчук говорив про позитивні моменти співпраці з «КрАЗом»: «Добре, що є річне гарантійне обслуговування самоскидів. КрАЗи істотно оновлено: нові двигуни, коробки передач, мости. Та й обладнання прекрасне, використано в ньому нержавіючу сталь, що є запорукою його тривалої експлуатації. Усіма роботами можна керувати з кабіни, водій, перебуваючи взимку у теплі, може регулювати, наприклад, ширину посипки, кількість матеріалу на 1 м кв».

Представники робочої делегації розповіли, що, рухаючись на Київ, першу вантажівку автоколони завжди прикрашають українським прапором: «Ми ж патріоти! Вітчизняна техніка — для вітчизняних споживачів».

Технічні параметри КрАЗ-65055: двигун потужністю — 380 к. с., тип — дизельний; колісна формула 6×4; гальмова система з АБС; кабіна — суцільнометалева, тримісна, з додатковим опалювачем, із встановленням пасів безпеки, кермовий механізм інтегрального типу; наявний зимовий пакет: обігрів паливних фільтрів; осушувач повітря в гальмівній системі; самоскидний кузов об’ємом — 12 м3, тип розвантаження — назад, вантажопідйомність — 16 т.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: