Вівторок, 10 вересня 2019 16:54

Повністю беспілотний тягач випробували на швидкісній трасі

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, керував вантажівкою віддалений оператор, який знаходився за 360 км від машини.

Starsky Robotics стала першою компанією, яка провела найтриваліше випробування повністю безпілотного тягача Volvo VNL в потоці автомобілів на 16 кілометровій швидкісній ділянці дороги загального користування. При цьому, транспортним засобом керував віддалений водій, що сидів за блоком екранів на відстані 360 км виконував його навігацію за допомогою інтелектуального програмного забезпечення, камер і датчиків, встановлених на борту вантажівки.

«Ми перемогли всіх великих виробників. Ми перемогли практично всю галузь», – сказав Стефан Сельц-Аксмахер, засновник і генеральний директор стартапу Starsky Robotics.

Стратегія Starsky щодо автономних вантажоперевезень включає в себе людину-водія, який обробляє перші і останні пару кілометрів з віддаленого місця розташування, дозволяючи програмному забезпеченню і комбінації радарів і датчиків камер, долати проміжну відстань.

Варто відзначити, що Starsky Robotics почав свої серйозні регулярні безпілотні випробування близько роки тому, при цьому виробник постійно удосконалював свою систему автономності, збільшуючи відстань пересувань, ускладнюючи маршрути і віддаляючи оператора від місця руху вантажівки.

Відзначаючи, що пробіг був кульмінацією річної роботи, що перевіряє систему для автономного водіння, засновник Starsky Robotics сказав: «Єдине, що ми дійсно підтвердили під час тесту – це те, що наша вантажівка дійсно працює без людини».

Зазначений автономний пробіг проводився при майже ідеальних погодних умовах і в умовах слабкого руху. У найближчі місяці Starsky Robotics почне модернізацію апаратного і програмного забезпечення, плануючи повторити тест на новій і більш надійній системі. Після цього стартап зосередиться на більш частих і тривалих тестах, які включатимуть в себе перевезення платних вантажів. Далі розробник буде націлений на підготовку автономної вантажівки в більш складних погодних умовах і в більш щільному потоці русі.
Наразі Starsky Robotics здійснює фрахтові перевезення, використовуючи три десятки стандартних керованих людиною транспортних засобів та три автономних вантажних автомобіля, як той, який використовувався в червневому пілотному пробігу.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: