Субота, 18 вересня 2021 12:45

Українське підприємство виготовлятиме деталі для місяцеходу

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українське підприємство «Меридіан» долучилося до міжнародної програми освоєння Місяця

«Меридіан» стане партнером у програмі, яку реалізує британська компанія Spacebit. ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова (входить до складу ДК «Укроборонпром») займеться перевіркою обладнання для польоту та виготовленням сучасних деталей для місяцеходу.

Політ на Місяць, за інформацією прес-служби Концерну, заплановано вже на наступний рік. Відзначається, що він «є першою місією на супутник Землі за участю України».

Своє чергою, представники «Меридіану» повідомили, що їх лабораторія дозволить якісно перевірити обладнання, яке використають на Місяці у цій місії, на кліматичні та механічні стреси, у тому числі й на радіаційну стійкість і радіаційне старіння.

«Також ми приступаємо до виготовлення надлегких і надміцних механічних конструкцій для обладнання місяцеходу, який вже за рік почне обстеження поверхні супутника Землі. Ми отримаємо можливість доторкнутись до майбутнього та спостерігати, як продукція нашого підприємства допомагає підкорювати космос», – відзначила директор з розвитку ВАТ «Меридіан» Ольга Руденко.

Повідомляється, що датчики, виготовлені в Україні, збиратимуть інформацію про радіаційний фон і під час приземлення та дій на супутнику Землі, а спеціальна камера транслюватиме відеострім з поверхні.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, усі отримані дані будуть доступні вітчизняним науковцям для розвитку космічних програм.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: