Середа, 13 липня 2022 09:58

Німецький виробник представив електробудинок-квадроцикл

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, двомісний кемпер із запасом ходу 200 км та повним набором «домашнього комфорту» обійдеться 30 170 євро

Німецька ElectricBrands, що спеціалізується на виробництві електроскутерів, представила електричний «будинок на колесах». Наразі прототип кемпера під назвою Xbus Camper демонструється в Геттінгені, Німеччина.

Свій «кишеньковий електробудинок на двох» компанія анонсувала влітку 2020 року. На той момент він називався eBussy і розроблявся з 2018 року. Офіційна прем’єра кемпера відбулася на виставці IAA Mobility 2021.

Xbus — це легкий модульний електромобіль, що підпадає під класифікацію «важкий квадро цикл». Він доступний у двох варіантах шасі (стандартному і позашляховому), десяти різних взаємозамінних модулях і з декількома варіантами батареї.

Він може використовуватися як для перевезення вантажів, так і для пасажирів. Найдорожчий представник сімейної лінійки — Xbus Camper з початковим цінником 30 170 євро у стандартній версії і 32 370 євро — в позашляховій.

У вартість «будинку на колесах» входять спальне місце для двох (2100 х 1300 мм), кухня, резервуар для води і три сонячні панелі на даху. Зі стандартною батареєю ємністю 10 кВтг кемпер зможе проїжджати без під зарядки 200 км, з опціональним блоком на 30 кВтг — 600 км.

Габаритна довжина «електробудинку» лише 3950 мм. Нестача простору компенсується висувною задньою частиною кузова. Також у кемпера підйомний дах. Привод в обох випадках ручний. Складані задні сидіння і розсувний кузов дають змогу створювати спальне місце, не прибираючи кухонний гарнітур.

Щодо кухні, то вона укомплектована плитою на одну конфорку, невеликим холодильником і раковиною з баком для прісної води.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, пізніше новинку оснастять більшим набором аксесуарів, що, безумовно, позначиться на ціні.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: