Середа, 03 листопада 2021 09:47

На БелАЗі розпочався випуск копії китайської вантажівки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, слідом за Мінським автозаводом, який налагодив випуск нової середньотоннажної моделі з китайським корінням – МАЗ-365120, на продукцію з Піднебесної перейшов і БелАЗ

Пов'язано це, насамперед, з економічними санкціями, внаслідок чого у Жодіно припинилися постачання комплектуючих із США та країн ЄС, необхідних для виробництва самоскидів.

Цієї осені підприємство презентувало нову модель – БелАЗ-75520 (6х4), яка є фактичною копією автомобіля Weichai Sentra. Про це говорить навіть відповідний шильдик на передній частині. Проте тут є й відмінності.

На білоруській «версії» з'явився важливий елемент - великий захисний козирок на кузові. Тепер машина відповідає нормам безпеки FOPS/ROPS. БелАЗ-75520 має вантажопідйомність 60 т, а споряджена його маса – 30 т.

Тут встановлені провідні 35-тонні мости Hande, які оснащені планетарним редуктором і мають блокування міжосьового диференціалу. Передня вісь Hande розрахована на 20 т.

Застосовуються шини розмірності 14.00-R25. Що ж до силового агрегату, то самоскид приводиться в рух 430-сильним двигуном Weichai, що працює на зрідженому газі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, об'єм баку становить 450 л, що має вистачити на робочу зміну.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: