Субота, 25 липня 2020 12:11

Представлена перша у світі 16-тонна електровантажівка з незвичайною кабіною

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, при виготовленні панелі приладів використовувалися волокна льону, змішані з біорозкладаною смолою.

Volta Zero - електрична 16-тонна вантажівка, спеціально розроблена для перевезень в межах міста компанією Volta Trucks. Акумулятори забезпечують запас ходу від 150 до 200 км, мотор - швидкість до 90 км/год, а відсутність ДВС дозволяє розмістити водійське місце по центру кабіни і набагато нижче, ніж зазвичай. Це поєднання забезпечує видимість на 220 градусів і зводить до мінімуму сліпі зони. У кузов поміщається 37,3 кубометра вантажу масою до 9,6 тонн.

Незвичним є й оформлення кабіни. Матеріал для приладової панелі був розроблений разом з інженерами Європейського космічного агентства і складається з волокон льону, змішаних з біорозкладаною смолою. Для компанії, яка пишається екологічністю своїх вантажівок, це важливо. Крім користі для природи, матеріал в три рази краще поглинає вібрації, а в разі зіткнення не ламається на гострі уламки, а тріскається.

«Кожен Volta Zero видалить з атмосфери міста тонни СО2, але ми вважаємо, що стійкість - це щось більше, ніж просто вихлопні гази, тому ми задумалися про захист природи в підборі всіх матеріалів», - заявив керівник Volta Trucks Роб Фаулер.

Поки є тільки цифрові зображення електровантажівки Volta Zero, але компанія стверджує, що перший прототип вже у виробництві і з'явиться в цьому році. У першому кварталі 2021 почнуться випробування.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: