Субота, 21 листопада 2020 22:40

Opel планує випускати мінівени та фургони на паливних елементах

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинки з'являться вже в наступному році.

Майкл Лохшеллер, керівник Opel, повідомив, що німецький автоконцерн планує провести перші дорожні випробування автомобілів на паливних елементах в 2021 році. Повідомляється, що Opel має намір оснастити водневими паливними елементами певну кількість фургонів сімейства Zafira.

Коли Opel представив план свого електричного розвитку рік тому, він уже підкреслив ключову роль, яку Zafira Life буде відігравати в цьому процесі. Компанія, що базується в Рюссельсхаймі, хоче розробити автомобіль на паливних елементах на базі MPV. Opel поки не повідомив технічних даних по автомобілю, але як повідомляють німецькі ЗМІ, розробка вже просунулася настільки далеко, що дорожні випробування можуть бути проведені наступного року.

У своїй поточній роботі над новим FC-приводом для Zafira Life автовиробник може спиратися на багаторічний досвід розробки цієї технології під керівництвом своєї колишньої материнської компанії GM. У 2000 році у співпраці з компанією GM був розроблений перший автомобіль Opel на паливних елементах першого покоління - HydroGen1. Два роки по тому компанія Opel представила наступника моделі. У цій моделі привід FC може бути інтегрований в автомобіль з тим же підрамником, що і звичайні двигуни. Opel також встановив резервуар для зберігання стисненого водню на 700 бар.

Наступне покоління HydroGen4 мало дальність ходу до 420 кілометрів. Починаючи з 2008 року, 30 автомобілів Opel HydroGen4 експлуатувалися під егідою GM в рамках демонстраційної програми німецького уряду.

Хоча водневі паливні елементи, як правило, знаходять все більш широке застосування для великовантажних і далекомагістральних транспортних засобів, маршрутні автобуси і легкотоннажние вантажні фургони також виявилися в спектрі застосування технології водневих паливних елементів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: