П'ятниця, 10 липня 2020 10:27

Continental випустив новаторську систему безпеки для вантажівок

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, працює система на основі радара, розташованого на дзеркалі заднього виду.

Концерн Continental оголосив про вихід на вторинний ринок електронної системи безпеки Turn Assist для комерційного транспорту, покликаної запобігати наїзду вантажівок на велосипедистів і пішоходів при повороті на перехресті. Система виявляє і розпізнає пішоходів, велосипедистів або людей, що їдуть на скутерах, в момент їх появи в «сліпий» зоні збоку від вантажівки і попереджає про це водія.

Працює система Turn Assist на основі радара, розташованого на дзеркалі заднього виду, і «моніторить» за рахунок нього простір на відстані в чотири метри збоку від вантажівки і до 14 м - позаду автомобіля.

Система, за заявою розробника, може бути легко і швидко встановлена ​​практично на будь-які вантажівки, в тому числі - на моделі попередніх поколінь. Подібна її якість стане в найближчі роки особливо важливою для європейських власників вантажівок і автобусів, оскільки подібні системи стануть обов'язковими для застосування на всіх вантажівках в ЄС з 2024 року.

Continental, як повідомляє прес-служба концерну, вже приступив до розробки третього покоління системи Turn Assist. У майбутньому в її роботі стане використовуватися не тільки радар, а й камера заднього виду, що дозволить системі не тільки швидше виявляти пішоходів і велосипедистів, а й розпізнавати їх жести.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: