Понеділок, 20 січня 2020 17:21

Вантажівки Scania на водневих паливних елементах запустили в реальну роботу

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, для новітніх машин відкрили спеціальну заправну станцію.

Норвезька оптова мережа магазинів ASKO та Scania святкують початок роботи чотирьох вантажівок на водні з електричною трансмісією та запуск водневої газової станції ASKO у Тронхеймі, Норвегія.

У сфері електрифікації комерційних автомобілів не існує єдиного універсального рішення. Одну із технологій Scania досліджує спільно із своїм клієнтом компанією ASKO – електро вантажівки на паливних елементах, що заправляються воднем. Це дослідження перейшло у наступну фазу, у якій чотири вантажівки запускаються в реальну роботу в рамках пілотного випробування, яке є унікальним. Результати стануть основою для подальшого вивчення та розвитку обох компаній.

«Scania продовжує працювати над новими технологіями, які підтримують перехід на альтернативні види палива. Важлива частина цього процесу відбувається у співпраці з нашими прогресивними партнерами, до яких безперечно належить ASKO», - розповідає Карін Редстрьом, керівник підрозділу продажів та маркетингу в Scania.

Scania працює над електрифікацією у такий само спосіб, як і з двигунами внутрішнього згоряння: багатогранний підхід з широким вибором рішень. Компанія досліджує та розробляє різні види гібридно-електричних технологій на біопаливі та повністю електричні транспортні засоби. Електричний автобус Scania був представлений у 2019 році, компанія також працює над електричними автомобілями, які можна заряджати через електрифіковані дороги або через паливні елементи на водні, як у випадку з ASKO.

«Водень є цікавою опцією для електричних вантажівок у сегменті магістральних перевезень. Перші тести свідчать про те, що технологія також добре працює у більш прохолодних кліматичних зонах. Ми продовжуватимемо уважно слідкувати за експлуатаційними показниками цих вантажних автомобілів. Я також високо ціную ASKO за перші сміливі кроки, щоб забезпечити наявність водню, виробленого із відновлюваних джерел енергії та розбудову інфраструктуру для цього вида палива. Компіня є серйозним гравцем, яка робить реальні дії з метою прискорення переходу на екологічний транспорт», - продовжує Редстрьом.

Як завжди, підхід Scania заснований на модульному принципі. На чотирьох вантажівках, які задіяні в перевезеннях ASKO, двигун внутрішнього згоряння замінили на електромотор, який заряджається електроенергією, що виробляється у паливних елементах з водню та акумуляторів. Інша частина трансмісії складається з тих самих стандартних елементів, які використовуються у гібридних вантажівках та автобусах Scania.

Факти про вантажівку:

  • Повна споряджена маса: 26+1 тонн
  • Конфігурація шасі: 6x2*4
  • Силова лінія: 290 кВт електромотор/210 кВТ постійна потужність, 2-ступенева трансмісія, 2200 Нм найвищий крутний момент
  • Ємність встановленого акумулятора: 56 kWh Li-ion
  • Зарядний пристрій на борту: 22 кВТ AC із заряджальним інтерфейсом типу CCS
  • Паливні елементи: 90 кВт PEFC, постачаються третьою стороною
  • Ємність для водню: 33 кг @350 бар
  • Приблизна відстань: 400-500 км



Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: