Вівторок, 06 лютого 2024 14:01

«НІБУЛОН» купує 76 тягачів Scania

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія «НІБУЛОН» закуповує 76 тягачів Scania R450 Євро 5 та 64 напівпричепів бельгійського виробника STAS.

Перша партія складає 30 комплектів. 5 із них вже попрямували автошляхами України.

Через переорієнтацію логістичних ланцюгів в умовах війни «НІБУЛОН» змушений використовувати комбіновані маршрути, які включають транспортування збіжжя вантажним автотранспортом.

Транспортування сільськогосподарської продукції з південних філій, зокрема річкових «Вознесенської» та «Новоодеської», а також термінала в Миколаєві, який зараз виконує функцію сухого порту, у напрямку «Бессарабської» здійснюється саме автотранспортом.

Утім компанія дбає про те, щоб звести до мінімуму навантаження на автошляхи та вплив на навколишнє середовище.

З усіх водних елеваторів, що розташовані вздовж Дніпра та заблоковані через підрив Каховської ГЕС, продукція, яка приймається від агровиробників, перевозиться автомобільним транспортом до елеваторів з наявними потужностями відвантаження на залізничний транспорт, що суттєво зменшує рух вантажівок територією країни.

Також з метою зменшення ваги автопоїзда та збільшення корисного навантаження 30 напівпричепів із 64 є повністю алюмінієвими включно із рамою. Усі тягачі оснащені 13-літровими економічними двигунами потужністю 450 к.с. з крутним моментом 2350 Нм та коробкою із автоматичною системою перемикання передач Scania Оптикруз.

Для безпечного водіння встановлена система аварійного гальмування AEB, головні фари та протитуманні фари LED. 7 одиниць техніки йдуть в комплектації ADR FL, які будуть задіяні у перевезеннях пального.

За словами директора з логістики Сергія Калкутіна, завдяки диверсифікованій за видами транспорту системі, яка включає авто-, залізничний та водний транспорт, «НІБУЛОНу» вдалося побудувати нові ланцюги поставок продукції, зменшити собівартість логістики і таким чином збільшити закупівельні ціни для аграріїв.

«На поточний рік департамент логістики має амбітні плани. Ми плануємо повністю оновити автопарк служби вантажного автотранспорту. Зокрема вантажівки від нашого партнера «Сканія Україна» стануть ефективним підсиленням нашої господарської діяльності», – говорить Сергій Калкутін.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, під час укладання угоди генеральний директор ТОВ «Сканія Україна» Хокан Йюде відзначив, що компанія пишається партнерством з «НІБУЛОНом». 

«Ми раді бути причетними до реалізації важливої мети – забезпечення експорту продовольства в інтересах економіки України та всесвітньої продуктової безпеки, – зазначив Хокан Йюде. – Зі свого боку сприяємо роботі експортера та надаємо фінансові інструменти для зменшення навантаження на бізнес.

Так весь контракт профінансовано в лізинг «Сканія Кредіт Україна» та застраховано КАСКО. Всі вантажівки також підключено до системи моніторингу автопарку Scania FMS.

Зараз ми пропонуємо «НІБУЛОНу» широкі можливості ТОВ «Сканія Україна» щодо обслуговування та навчання водіїв, адже в наших спільних інтересах покращення показників експлуатації транспорту».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: