Четвер, 17 вересня 2020 11:29

Основний танк ЗСУ отримає новий варіант модернізації

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, оновлений танк має отримати більш потужний двигун та сучасне обладнання.

ДП «Харківський бронетанковий завод» (входить до складу ДК «Укроборонпром») разом з фахівцями ДП «Завод ім. В.О. Малишева» виконує спільну програму щодо модернізації танка Т-64 БМ2. Про це повідомив директор ХБТЗ В’ячеслав Стрілець, під час візиту на підприємство голови ХОДА Олексія Кучера у середу, 16 вересня цього року, передає Defense Express.

«Ми зараз складаємо з ними договір, проводиться конструкторська робота, проводиться робота щодо оброблення корпусу. Буде встановлений потужний двигун – машина буде сучасніша», - повідомив про плани щодо робіт над новою модернізацією очільник підприємства.

Нагадаємо, ХБТЗ спеціалізується на відновленні та модернізації танків Т-80 та Т-64. Зокрема відомо, що саме з цехів цього підприємства за останні роки (станом на квітень 2020 року) Збройні сили отримали близько 162 модернізованих Т-64 зразка 2017 року та 88 оновлених танків Т-80БВ.

У вересні минулого року керівництво підприємства повідомляло, що планує почати випуск більш поглибленої модернізації танків Т-64. Однак про встановлення іншого двигуна (що зазвичай призводить до збільшення маси машини та внесення конструкційних змін) тоді мова не йшла.

Також, у травні цього року стало відомо, що Міноборони незадоволене темпами робіт зі створення оновленого Т-64 (ДКР «Краб») від ХКБМ ім. Морозова, за планами якого, нова машина буде розроблена та випробувана аж у 2023 році.

Варто додати, що наразі ДП «Харківський бронетанковий завод» та його 398 працівників більш-менш завантажене замовленнями та збирається закінчити цей рік в плюсі.

«На даний час у підприємства є замовлення на проведення капітального ремонту 13 одиниць техніки. Зараз проводиться підготовка до виконання цього контракту. Його вартість – 136 млн грн. Це замовлення від Міноборони», – розповів директор заводу.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: