Вівторок, 15 вересня 2020 12:25

Вітчизняний комплекс «Нептун» можуть будувати на базі Tatra замість КрАЗ

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, дослідний зразок ракетного комплексу «Нептун» базується на шасі від ПрАТ «АвтоКрАЗ».

Вітчизняний мобільний комплекс протикорабельних крилатих ракет 360МЦ «Нептун» може бути замовлений не на шасі українських «КраЗів», а базуватиметься на чеських «Татрах». Про це, на своїй сторінці у Facebook, повідомив генерал-лейтенант Михайло Забродський, екс-командувач Десантно-штурмових військ ЗС України, народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, передають Ukrainian Military Pages.

«За інсайдерською інформацією, прийнято рішення замінити вітчизняні базові машини комплексу – КрАЗ-7634 на чеські машини Tatra. Використання чеських машин, які в два рази дорожче за КрАЗ, не тільки збільшить видатки бюджету, але й вдарить по сім’ям кременчуцьких машинобудівників. Не згадуючи вже і без того про критичний стан чи не єдиного вітчизняного машинобудівного заводу!..», - написав Забродський.

Нагадаємо, що дослідний зразок ракетного комплексу «Нептун» базується на шасі від ПрАТ «АвтоКрАЗ». Зокрема самохідна пускова установка УСПУ-360 виконана на базі шасі КрАЗ-7634НЕ (КрАЗ Н27.3ЕХ) колісної формули 8х8, а рухомий командний пункт РКП-360, транспортно-заряджальна машина ТЗМ-360 та транспортна машина ТМ-360 розміщені на базі автомобільного шасі КрАЗ-63221.

Водночас зауважимо, що щодо ПрАТ «АвтоКрАЗ» порушено справу про банкрутство, через що компанію зокрема не допускають до військових тендерів. Щоб мати можливість брати участь у торгах, 14 травня 2019 року, була зареєстрована дилерська компанія ТОВ «КрАЗ» зі статутним капіталом у 5000 гривень, засновники – директор ПрАТ «АвтоКрАЗ» з маркетингу Мирослав Лєсневський (внесок 4950 грн) і адвокат Ярема-Назар Лазор (50 грн).




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: