Середа, 20 грудня 2023 09:53

«Метінвест» передав Збройним Силам 10 швидкісних катерів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в рамках ініціативи «Сталевий Фронт» компанія «Метінвест» передала Збройним Силам України швидкісні катери та допоміжне обладнання.

ЗСУ отримали 10 високошвидкісних катерів типу RIB на 9-11 метрів, 12 трейлерів для їх оперативного перевезення та 800 самонадувних рятувальних жилетів.

«Ці човни дуже легкі, а завдяки потужності двигуна – дуже швидкі. Група може вийти на берег, а потім за одну секунду – на воду, і виконати бойові завдання. Окрема подяка «Метінвесту» за спеціальні трейлери для цих катерів», – каже боєць з позивним Студент.

Керівник проєктного офісу генерального директора «Метінвесту» Олександр Водовіз сказав, що човни шукали по всьому світу, процес зайняв приблизно чотири місяці.

В результаті пошуків зупинились на європейському виробнику, який зміг забезпечити і відповідну якість, і доставку

«Ці човни вміщають 10-12 людей, і будуть використовуватися Силами оборони для десантних операцій у Чорному морі» –сказав Водовіз.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, передані рятувальні жилети надуваються автоматично при контакті з водою, вони мають спеціальний утеплений каптур, що особливо важливо в холодну пору року.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: