Вівторок, 19 грудня 2023 09:37

Нацгвардія отримала 27 бронетранспортерів M113

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Національній гвардії України передали 27 гусеничних бронетранспортерів M113 від ініціативи United24.

Бронетранспортери допоможуть нацгвардійцям ефективніше протидіяти російським окупантам.

Вони забезпечать вогневу підтримку підрозділів у бою, здійснюватимуть евакуацію поранених, а також доставлятимуть боєприпаси та провізію до переднього краю.

Машина захищає екіпаж і десант всередині від куль зі стрілецької зброї та осколків снарядів.

Нагадаємо, що раніше міністерство енергетики спільно з підприємствами паливно-енергетичного комплексу України закупили для бригади «Сталевий кордон» бронетранспортери M113.

Техніка була придбана в одній із європейських країн. Машини були на зберіганні та перед відправкою до України пройшли модернізацію.

Гусеничні БТР вже допомагають прикордонникам знищувати російських окупантів. Їх також використовують для медичної евакуації.

Грошові внески для допомоги Державній прикордонній службі України у закупівлі бронетехніки, зробили 23 підприємства.

Це, зокрема, компанії атомної, нафтогазової, електроенергетичної та вугільної галузей, а також компанії операторів системи розподілу та газотранспортної системи.

БТР M113 – основний гусеничний бронетранспортер, який багато часу перебував на озброєнні механізованих військ армії США та багатьох армій інших країн світу. Екіпаж БТР складається із двох осіб: механіка-водія та командира.

Він здатний перевозити до 11 осіб десанту. Також на основі бронетранспортера створено кілька десятків спеціалізованих машин.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, здебільшого M113 використовують для підвезення піхоти, провізії, озброєння та боєприпасів на лінію фронту, а також для евакуації.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: