Четвер, 21 липня 2022 11:45

В Польщі може з'явитися новий вид бензину

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, уряд Польщі хоче запровадити новий вид бензину зі збільшеною часткою біокомпонентів - Е10.

В зв'язку з вторгненням РФ в Україну та запровадженням санкцій ЄС ринок палива зазнає серйозних змін, зокрема у сферах ланцюжків поставок, як сирої нафти, так і готового рідкого палива: дизельного палива та бензину.

Стосується це і питання зниження залежності від імпорту нафтопродуктів з РФ, у контексті шостого пакету санкцій Європейського Союзу.

Таким чином польський уряд розпочав роботу над проектом закону про внесення змін до закону про біокомпоненти та рідкого біопалива та внесення змін до закону про систему контролю та перевірки якості палива.

Зокрема, йдеться про «регулювання вітчизняного біопаливного сектора на період до 2023 року щодо можливостей та зобов'язань щодо використання біокомпонентів, що додаються до транспортного палива».

Заправлятися новим бензином водії зможуть із 2024 року.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з початку війни зареєстровано 649 нових міжнародних перевізників, які займаються постачанням палива до України.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: