Четвер, 22 серпня 2019 15:28

Вітчизняні залізничні підшипники отримали європейський сертифікат

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, буксові і вагонні підшипники європейського типу WJ/WJP з параметрами 130x240 мм (для «простору 1435») Харківського підшипникового заводу отримали сертифікат якості відповідно до європейських норм TSI.

Наявність цього документа дозволяє компанії почати поставки цих залізничних підшипників ХАРП на європейський ринок – повідомляє SpecMachinery.com.ua.

В рамках аудиту завод підтвердив ефективність системи управління якістю та її відповідність вимогам стандарту TSI. Аудит залізничного виробництва ХАРП провела словацька компанія Výskumný ústav dopravný (VUD), лідер в області міжнародної експертизи, випробувань і сертифікації. Аудитори ознайомилися з виробничими потужностями, порядком організації та контролю виробництва.

«Експертна комісія звертала увагу в першу чергу на існуючу систему менеджменту якості. Перевірка здійснювалася по всьому переділу виробництва підшипників. Також аудитори оцінювали наявність обладнання та його працездатність, персонал і його кваліфікацію. Тобто верифікація здійснювалася на всіх етапах, починаючи від закупівлі комплектуючих і закінчуючи приймально-здавальними випробуваннями. До слова, про комплектуючих наших підшипників. Ми працюємо з кращими європейськими постачальниками. Зокрема, матеріал для виготовлення поліамідних сепараторів нам поставляють такі світові компанії, як DuPont і BASF. За результатами перевірки експертна комісія високо оцінила рівень автоматизації процесів в залізничному виробництві ХАРП», - розповів технічний директор Максим Красніков.

Отримання сертифіката ЄС як дозвіл на експорт в країни Європи - досить довгий шлях. Як розповів технічний директор, зараз багато європейських компаній зацікавлені в буксових підшипниках HARP, але початок співпраці відкладав лише наявність сертифіката TSI.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: