Вівторок, 14 лютого 2023 15:51

Стартери та генератори Bosch: потужність для комерційного транспорту

Сьогодні режим 24/7 став нормою роботи для значної частини логістичного сектора. Вантажівки знаходяться в дорозі цілодобово. Водії працюють позмінно. Підйомні механізми, холодильне обладнання, функції комфорту в кабіні – все це обладнання збільшує споживання електроенергії на комерційному транспорті. Стартери, що запускають двигун після зупинок, і генератори, що живлять бортову мережу, повинні працювати надійно за будь-яких обставин.

Надійність без компромісів

У разі ремонту велике значення мають два фактори. По-перше, наявність запасних частин на СТО. По-друге, якість виробів має відповідати вимогам експлуатації на комерційному транспорті. Тому стандарти виробництва стартерів і генераторів Bosch для комерційних автомобілів відповідають тим же вимогам якості, які застосовуються для виробництва конвеєрних комплектуючих.

Широкий асортимент

У кожного комерційного автомобіля є свої вимоги до потужності стартера і генератора. Bosch керується саме цим правилом, розробляючи свій асортимент. Стартери і генератори, встановлені в автобусах, вантажівках, тягачах, автокранах або в іншій спецтехніці, відрізняються надійністю та тривалим терміном служби. Крім того, асортимент включає в себе безліч модулів. Наприклад, якщо генератори повинні витримувати високі температурні навантаження, вони оснащуються системами вентиляції і високотемпературними шарикопідшипниками. Якщо піддається навантаженням ремінний привід, то додатково встановлюється посилений захист для підшипників і великі шарикопідшипники. Крім того, стартери Bosch швидко запускають двигун автомобіля при холодному запуску завдяки високій якості електронних компонентів. Міцний і компактний дизайн робить їх стійкими до вібрації та захищає від бруду й води.

Двоступінчасте кріплення зірочки та шестерні стартера зменшує зношування та збільшує термін служби, оскільки стартер запускається плавно й у два етапи.

Стартер для техніки, якій потрібна більша потужність

Для запуску дизельних двигунів з робочим об’ємом до 30 л Bosch пропонує стартери HEF 109 з номінальною потужністю до 10 кВт (24 В). Їх міцна, компактна та модульна конструкція забезпечує надзвичайно високу потужність в екстремальних кліматичних умовах. Стартери розраховані на 14 000 годин роботи в стаціонарних машинах і спецтехніці (пробіг приблизно 800 000 км). Вони відрізняються своєю високою продуктивністю та відмінними характеристиками холодного пуску. Крім того, вони на 50% легші, ніж пристрої прямого пуску того самого класу продуктивності.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: