П'ятниця, 17 лютого 2023 11:53

Водневі двигуни Hyundai будуть встановлювати на європейських вантажівках

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Hyundai Motor підписала угоду з німецьким виробником комунальних автомобілів Enginius про постачання свого силового агрегату на водневих паливних елементах.

Останній випускається підрозділом HTWO, що спеціалізується на екологічно чистих машинах. Агрегат потужністю 90 кВт вже добре себе зарекомендував на легкових автомобілях Nexo FCEV, випущених у кількості вже понад 30 тис. од.

Що ж до нової угоди, то HTWO планує поставити для Enginius на першому етапі близько 1100 водневих силових агрегатів. Їх встановлять на середньотоннажну вантажівку СityPower, яка є доопрацьованою моделлю Mercedes-Benz Atego.

Ходові випробування стартують наступного року, а серійне виробництво заплановано на 2025-й.

Enginius СityPower вантажопідйомністю 9 т зможе мати запас ходу до 500 км. Його передбачається оснастити балонами для 32 кг водню під тиском 700 бар. Заправка останнім відбуватиметься протягом півгодини.

Зазначимо, що Enginius є дочірньою компанією Faun Group. У 2021 році вона набула самостійності і зайнялася виключно комунальними електровантажівками - як батарейними, так і на водневих паливних елементах.

Більше того, вона стала першою європейською виробником вантажівок, що отримала схвалення типу ЄС на машини FCEV.

На сьогоднішній день компанія вже поставила клієнтам близько 60 водневих сміттєвозів BluePower, збудованих на базі Mercedes-Benz Econic. Ці машини мають вантажопідйомність 17 т та запас ходу до 250 км.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на їхньому борту зберігається 16 кг водню під тиском 700 бар. На заправку йде близько 15 хвилин.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: