Понеділок, 16 січня 2023 10:57

Національна поліція отримала мобільні ДНК-лабораторії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Фонд Говарда Баффета передав українським поліцейським сучасні ДНК-лабораторії ANDE 6C

Повідомляється, що фонд відомого філантропа передав два новітні апарати ANDE 6C. За допомогою апаратів ANDE 6C можливо виділити ДНК-профіль та надалі встановити особу.

Тривалий час райони Київської області були окуповані російськими військами, які розстрілювали мирних громадян.

Після звільнення території від окупаційних сил, правоохоронці виявляли тіла на вулицях, у будинках та братських могилах.

Понад 1300 осіб оглянули працівники поліції після деокупації. Понад 700 – закатовані, всі інші загинули внаслідок мінно-вибухових травм.

«У багатьох випадках ми не маємо змоги встановити дані або навіть стать. Тому ДНК-лабораторії безумовно необхідні для ідентифікації загиблих», – повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Мобільна ДНК-лабораторія дає змогу на місці події оперативно провести дослідження та детальний огляд вилучених біологічних зразків.

Крім цього, важливою перевагою є швидке виділення ДНК-профілю — протягом 60 хвилин.

«Я був знайомий із цими лабораторіями, і було підтверджено, що вони будуть корисними. Дуже важливо задокументувати докази для притягнення винних до відповідальності. Поліцейська інфраструктура постраждала від повномасштабного вторгнення Росії.

Жодна поліція ніколи не демонструвала більше мужності чи відданості своїй країні», – зазначив Говард Баффет напередодні передачі ДНК-машин.

Криміналісти Київщини вже пройшли навчання на базі компанії «Biolabtech» для швидкої ідентифікації особи за ДНК-профілем на приладі ANDE 6C та отримали відповідні сертифікати.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нагадаємо, у грудні минулого року журналісти ідентифікували десятки російських військових, які вбивали цивільних у Бучі на Київщині.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: