Субота, 23 квітня 2022 11:54

Найбільший у світі виробник підшипників йде з Росії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, шведська компанія SKF, найбільший у світі виробник, оголосив про повний вихід з Росії, де вона має завод.

Про це йдеться у заяві компанії.

В SKF заявили, що «російське вторгнення в Україну має серйозний вплив на наші операції як в Україні, так і в Росії. … Ми дійшли висновку, що для нас неможливо продовжувати нашу діяльність в Росії, оскільки не існує основи та стабільності для нашого бізнесу».

Раніше компанія зупинила свій завод в РФ та припинила експорт до країни.

«Тепер ми вирішили припинити всі операції, участь та інвестиції SKF в Росії. Наш намір полягає в тому, щоб позбутися наших російських операцій, аби забезпечити майбутнє для наших колег», – йдеться у заяві.

Підшипники компанії постачаються на заводи КАМАЗ та ГАЗ, а також є ключовими елементами для виробництва російських вагонів, зокрема тих, що перевозять ворожу техніку до українського кордону.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, через вихід компанія спише 500 млн шведських крон (понад 50 млн доларів) активів у другому кварталі. Продажі в Росії становили близько 2% від загального обороту групи в 2021 році.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: