Понеділок, 25 квітня 2022 09:51

Життя продовжується: «Запоріжсталь» відновила свою роботу

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» після часткового відновлення виробництва працює на 40-50% своєї потужності.

Про це повідомив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, через війну виробництво на комбінаті довелося консервувати на 33 дні, потім заново відновлювати. Виникли також проблеми з логістикою – постачанням сировини та відвантаженням готової продукції.

«Після того, як лінія фронту була відсунута від Запоріжжя, у нас з'явилася можливість відновити наше виробництво. Спочатку було запущено ливарно-механічний завод та коксохімічний», – сказав Мироненко.

Гендиректор «Запоріжсталі» уточнив, що насамперед запустили аглофабрику, дві доменні печі. Після цього запрацював повний цикл – мартенівські та прокатні цехи комбінату.

«Виробничий ланцюжок ми відновили, зараз він працює на 40-50% від своєї потужності», – додав Мироненко.

Гендиректор «Метінвесту» Юрій Риженков заявив, що криворізькі підприємства працюють на 40% потужностей.

«Основний стримуючий фактор – логістика та ринки збуту. Те, що можемо доставляти нашим споживачам до Європи, ми, звісно, виробляємо та поставляємо.

Однак для нас сьогодні дуже важливо, щоби були розблоковані чорноморські порти України – Південний, ТІС. Зараз вирішуємо питання щодо постачання морськими шляхами», – наголосив гендиректор «Метінвесту».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за його словами, є перші спроби вибудувати логістику через порти Балтики та Румунії.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: