П'ятниця, 26 лютого 2021 08:59

Київ отримає 20 сучасних вітчизняних трамваїв

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українська компанія «Татра-Юг» підписала контракт на поставку 20 нових низькопідлогових трамваїв для КП «Київпастранс».

Закупівлю профінансує Європейський інвестиційний банк у вигляді кредиту на суму в 24 мільйони євро. Кредит не включає в себе виплату ПДВ - цю частину в розмірі 20% від загальної суми бере на себе міський бюджет Києва від імені КП «Київпастранс». Термін постачання вагонів - два роки з моменту підписання договору.

Нові 20 трамваїв моделі К1Т306 - трисекційні з повністю низьким рівнем підлоги довжиною 27 метрів. Ці вагони є цілковито українською розробкою. На початку 2021 року було завершено складання першого вагона даної моделі і найближчим часом очікуються його ходові випробування перед офіційною сертифікацією і запуском в серійне виробництво.

Підсумкова ціна для Києва буде приблизно на 20% більше за рахунок ПДВ. Підсумкова ціна закупівлі становить приблизно 1,475 мільйона євро за один трамвай з ПДВ або 29 мільйонів 511 тисяч євро з ПДВ за весь контракт.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також в тендері брали участь завод «Електрон» з ціною в 1,77 мільйона за вагон (пропонував 14 вагонів, щоб укластися в загальну суму кредиту) і білоруський завод «Белкоммунмаш» з ціною в 2,37 мільйона євро (пропонував 10 вагонів, щоб укластися в загальну суму кредиту).




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: