Понеділок, 01 березня 2021 13:20

ХТЗ представить власний трамвай

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, перший екземпляр нової моделі трамвая, побудованого на базі харківських підприємств «ХТЗ» та «Екополіс», обіцяють представити в 2021 році. 

Влітку 2020 роки стало відомо про ідею створення в Харкові на базі тракторного заводу нового виробництва трамваїв. Нині місцеві чиновники обіцяють представити перший вагон вже в нинішньому 2021 році. В 2022 році його запустять на маршрути.

За попередніми даними, це ультрасучасний низькопідлоговий трамвай, який в Україні ще не випускався. Він буде відповідати аналогам кращих європейських виробників, але коштувати набагато дешевше.

Технічних подробиць майбутнього харківського трамвая поки що немає. Із візуалізації можна зробити висновок, що планується виготовити двосекційну низькопідлогову машину, довжиною до 20 метрів із чотирма дверима в салоні.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також у Харкові сподіваються, що до проекту приєднаються інші міста України, оскільки це буде значно вигідніше, аніж закуповувати трамваї європейського і китайського виробництва.  




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: