П'ятниця, 20 листопада 2020 09:32

Volvo CE представила концепт електричного екскаватора EX03

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, розроблений з урахуванням безпеки та стійкості, концептуальний електричний колісний екскаватор EX03 з інноваційною функцією безпеки заднього екрану дебютував цього тижня на CIIE 2020.

Модель EX03 від Volvo Construction Equipment (Volvo CE) є першим електричним прототипом компанії серед екскаваторів середнього розміру. Модель відзначається низьким рівнем шумності, нульовим рівнем викидів вихлопних газів та простим технічним обслуговуванням.

Заснований на випробуваній технології та дизайні продукту, цей прототип є одним із важливих кроків на шляху техніки Volvo CE до електромобільності, що випливає із попередніх випробувань меншого і повністю електричного екскаватора EX02. На даний час компанія вивчає можливість випробувати подібну версію EX03 серед пілотних клієнтів.

Цікаво, що на задній панелі EX03 закріплений відеоекран, який має три конфігурації:

 

  • відеопотік у реальному часі з передньої частини машини, що дозволяє транспортним засобам ззаду чітко бачити попереду під час руху по громадських трасах;
  • текстовий екран безпеки, що попереджає працівників на місці про рух вліво і вправо або задні ходи;
  • трансляція, яка дозволяє оператору здійснювати зоровий контакт з пішоходами та робітниками, мінімізуючи непорозуміння та підвищуючи рівень безпеки.

Як передає SpecMachinery.com.ua, 14-тонний EX03 оснащений акумуляторною батареєю від Volvo Trucks і має той самий рівень продуктивності, що і дизельна машина того ж класу. Прототип електричного колісного екскаватора має на меті забезпечити нульові викиди, підвищити ефективність роботи, знизити рівень шуму та знизити загальну вартість володіння порівняно зі своїми звичайними аналогами.

Детальніше про будівельну техніку Volvo CE можна дізнатися, звернувшись в компанію ETS Group




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: